torsdag 13. august 2015

Koke krabbe

Bra priser, ingen reservasjonsgebyr. Reserver på Krabbe , Westerland. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!

Perfekt til koking av krabbe, hummer og kreps. Levende krabbe må kokes i rikelig med vann og salt, om lag gram per liter. Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet, la vannet koke opp mellom hver krabbe.


Har du i for mange krabber av gangen, blir vannet fort avkjølt. Koke krabbe på 1-2-3. Vannet bør være fosskokende når krabbene legges i kasserollen.


Som en liten tommelfingerregel er krabben ferdig når de små klørne er lette å trekke av krabben.

Slik deler du krabbe : 1. Fjern først haleklaffen og vri av klørne og beina. Du åpner krabben ved å presse oppover i fronten til krabbehuset og løsner det fra. Koking av krabbe er svært enkelt. Ta så krabben opp av vannet og legg den på ryggen for å avkjøling minst et kvarter. Beregn 1-krabber pr person.


Ha gjerne i en dillstilk. Når det fosskoker, legg i krabbene. Pass på at vannet koker opp mellom hver krabbe du legger i, og at alle krabbene dekkes av vann.


Du kan fint fryse krabbe også, men det er ikke noe særlig å fryse dem hele. Derfor er det lurt å rense ut alt krabbekjøttet før du fryser det, gjerne i et tomt og godt vasket krabbeskjell. Dette er også en super måte å servere krabbe på, spesielt i litt finere selskap eller gjestene ikke har spist krabbe før.


Jeg pleier å koke krabben - minutter, avhengig av størrelsen. Det er viktig at vannet er fosskokende når du legger krabben oppi. Krabben skal være levende når den legges i vannet. En god krabbe skal det være godt med liv i.

Den skal klype med klørne hvis du. Deretter latt de trekke i min. Alt etter str på krabben Dette er på normal krabbestørrelse Det beste er å latt de kjøle seg i seg eget sø. Men det bare vist du har god tid.


Oppskrifter for deg som ikke har spist krabbe og for krabbeelskeren. Av og til blir det rapportert om at fryst krabbe kan få misfarging, særlig i skuldrene, noe som kan være nokså skjemmende. Dette kalles “blueing” og er mest sannsynlig en enzymatisk reaksjon knyttet til krabbens blo som gir en misfarging av krabbekjøttet og visuelt gir et svært dårlig inntrykk av produktet. Tilsett gjerne krydder og urter etter ønske. Kok opp vann tilsatt ts salt pr l vann.


Kongekrabben kan gjerne kokes i en court bouillon. Legg kongekrabbebeina i det kokende vannet og kok forsiktig til de skifter farge og noen minutter i tillegg. Legg krabbene i fosskokende vann, men ikke for mange av gangen for da blir vannet fort avkjølt. La vannet koke opp før nye krabber slippes oppi.


Hvis du har mange krabber må du passse på at det ikke blir for trangt, da tar det for lang til å få vannet opp på kokepunktet igjen. Det er derfor viktig med varmest mulig vann for en hurtig avlivning. Så plukker du dem bare frem igjen når du har ti f. Nå har du fått mange gode tips til både tilberedning og servering av krabbe. Voksne kongekrabber er vandrere som kan tilbakelegge lange avstandar på næringssøk.


Det er observert krabber som har vandret opp til km på et døgn, 1km på en måned og 4km på et år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg