torsdag 6. august 2015

Skatteklasse 2 fjernes

Ektefeller kan tape 6. Regjeringen ønsker å fjerne dagens ordning med skatteklasse 2. Fjerning av skatteklassen vil medføre at fra neste år vil ektefeller som i dag har skatteklasse få en skatteøkning. Elisabeth Rusdal i Norges Kvinne- og familieforbund. Ved siden av å hente inn mer penger, er motivasjonen for å kutte i ordningen hensynet til integrering.


For skatteklasse har du et personfradrag, et fribeløp, ved beregningen av skatt på alminnelig inntekt (nettoinntekt). Alle personlige skattytere skattlegges i skatteklasse 1. Det samme gjelder for dødsbo i det året skattyter døde. Er du skattemessig bosatt i Norge bare deler av året, reduseres personfradraget forholdsmessig.


De iser videre at majoriteten av ekteparene som skattlegges i klasse består av minst én innvandrer, og at det ofte er kvinnen som har lav eller ingen inntekt. Formuesskatt beregnes individuelt, men man kan overføre frikvoten mellom seg. Siden skatteklasse er falt bort betyr det at personfradraget blir på maksimalt 54.


Skatteklasse 2 fjernes

I skatteklasse er personfradraget og et eventuelt finnmarksfradrag dobbelt så høyt som i klasse 1. Hvem har krav på særfradraget? Er det OK å fjerne skatteklasse - der hovedargumentet er å få fremmedkulturelle damer ut i jobb? Betydningen av skatteklasse ble vel forøvrig svekket allerede for et par (ett?) år siden. Det betyr at skattetrykket skjerpes for ektefeller der en av partene enten ikke jobber i det hele tatt eller har lav inntekt.


Kvinnene vil ha jobb, men får det ikke, sier gründer og fembarnsmor. Skatteklasse fjernes. Hensikten med endringen skal være å fremme integrering, men Rudsdal har ingen tro på dette. Slik vil de forskjellige partiene endre skatten om de vinner valget. Skal skattene økes eller reduseres – og hvor mye?


Vi gir deg oversikten over hvor partiene står. Videre skal skatteklasse fjernes. Denne skatteklassen gir gunstigere beskatning for ektepar der den ene parten har lav eller ingen inntekt. Etter det NRK forstår gjør regjeringen dette for å fremme integrering.


Et godt tips til dere som er enslig forsørger for kona er å bli skattet i skatteklasse to. For min del betyr det skatt isteden for. Dette gjøres enkelt ved å skrive i kommentar feltet i det elektroniske skattekortet.


Beskriv deres situasjon ,DUF nummer og dato for registrert ekteskap. Jeg er en kvinne som har blitt singel etter et langt forhold. Jeg føler meg ikke klar for et nytt forhol men jeg savner nærhet, sex og å ha noen å finne på ting med. Har tenkt på Tinder, El.


Liknende, men vet liksom ikke hvordan jeg går frem. Vil ikke at det skal bli for dirty og jeg vil heller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg