tirsdag 4. august 2015

Tropisk aroma butikk

Tropisk aroma – tidløs klassiker. Akkurat hvor langt kakeklassikeren går tilbake er usikkert, men navnet fikk den i alle fall i en tid da muskat og kanel ble oppfattet som krydder med en eksotisk og tropisk aroma. Her er en kake med spennende aroma av muskat, kakao og kanel.


Perfekt til når du skal ha kaffebesøk eller til en annen spesiell anledning. Den vil ha en søtlig rund syrlighet som kjennetegnes av solbær.

Stappfull av smak, og med masse god glasur, er dette en sikker vinner på kakebordet. Oppskrift og bilde er hentet fra Det norske kakebordet av Hege Norman-Stormbringer og Anna-Ma Olsson på Scibsted Forlag. Den blir bare bedre om den står et par dager og modnes. Her er bilde fra min gamle oppskriftsbok, oppskriften har jeg fått av min mor.


Glemt passord Logg inn. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her.

Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Krydret sjokoladekake eller Marmorert tropisk aroma , er en sjokoladekake med litt tropiske smaker, sier Wenche Andersen. Wenche bruker appelsin i sin kake, men både sitron og lime.


Det som gjør denne oppskriften helt spesiell er at den gir en skikkelig GIGASTOR kake (dvs stor nok til å mette en hel klassefest). Kaken er fin å fryse. Med krydret kakebunn og masse deilig glasur er det ikke rart at denne sjokoladekaken aldri går av moten. Navnet tropisk aroma kommer av kryddersmaken, fra en tid da krydder som kanel og muskatnøtt ble ansett som noe eksotisk.


Alle har vel smugspist på en kake eller to som barn og denne var min favoritt. En sjokolade kake kryddret med muskatnøtt og kanel – en salig blanding av smak. En søt sjokolade glasur med en udefinerbar smak (iallfall som barn) av kaffe pakket det hele inn. Rør eller rist godt.


Ha dressingen over 2g råkostmix. Del fiskeburgerne fra “Fiskeburger med tropisk rissalat” i strimler. Jeg kan huske at kakene den gang var veldig store, sik at vi spiste kakerester i flere dager etter et kaffeselskap.


Se våre andre oppskrifter på tropisk aroma.

Mange deilige sjokoladekaker finner du her. Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif. For å gjøre det litt enklere har jeg satt sammen en oppskrift som passer til en liten langpanne. Glasuren strykes på toppen og det klassiske mønsteret er laget ved hjelp av en gaffel.


Ahhhhh… denne klassiske herligheten hadde gått helt i glemmeboken før min yngste datter hadde vært. Forvarm ovnen til 150gC. Pisk sammen Smøremyk Rapskokos og kokosblomstsukker.


Tilsett egget og pisk videre. Bland mel og bakepulver og tilsett dette og melka vekselsvis i røra. Og her er det ikke bare bare kan du tro! Aroma er et godt spiseeple med mye smak.


Det er middels fast og kjøttet er gulhvitt. Det har en gul bunnfarge og et stort, rødt kinn på solsiden. Det finnes også aromaepler som er helt røde, kalt rød aroma.


I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer. Men sjokoladekake har jeg bakt ørt-og-fjørti ganger så nå ville jeg finne på en litt annen variant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg