onsdag 5. august 2015

Pengesum bryllup

Bryllup gir det største gavebordet av alle de anledningene vi hadde med i undersøkelsen. Den viste at vi handler bryllupsgaver for milliarder kroner i året, forteller forbrukerøkonom i Nordea Christine Warloe. Dritt i hva bryllupet koster eller hva reisen koster og gi hva dere har råd til. Hvis de er så selv-opptatte at de ser ned på en gave på 500kr er det noe virkelig feil med disse mennesker.


Vis du ikke vil gi mer enn en kinobillett til din søsters bryllup er det kanskje du som feilvurderer. Passende pengesum å gi i bryllupsgave til. Gavedryss i bryllaup ? Side - Bryllup. Pengegave i bryllup - Bryllup - Kvinneguiden. Dagen etter bryllupet er det hyggelig å gi en morgengave til din kjære.


Opprinnelig gikk den gamle tradisjonen med morgengaver ut på at brudgommen ga bruden en verdifull gave eller en pengesum om morgenen etter bryllupet for å vise at han kunne forsørge henne. Bryllup er inngåelse av ekteskap (vielse), med de juridiske forpliktelsene som følger av det, og festlighetene knyttet til begivenheten. Bakgrunnen for ordet brúðlaup er omdiskutert. Om dere ønsker bryllupet i mai, juni eller august må dere være spesielt tidlig ute med bestillingene deres, da disse er de mest populære månedene for bryllup. Om dere har spesielle lokaler dere ønsker kan det være lurt å finne et par-tre aktuelle datoer for bryllupet , for så å sjekke med kirke og selskapslokale om disse datoene er ledige.


Før så var det kun bruden som fikk morgengave. Dette var alltid en pengesum , og skulle sikre bruden i tilfelle hun forble barnløs, og dermed ikke hadde juridisk rett til å arve sin mann. I litt mer moderne tider er selvfølgelig denne tradisjonen forandret. Ingen skal føle seg forpliktet til å gi mer enn de har råd til, det er ikke noe hyggelig verken for mottakeren eller giveren.


Anledninger som bryllup , konfirmasjon og dåp handler tross alt om veldig mye annet enn gaver, sier Kristina Picar forbrukerøkonom i Storebran til Dinside. Alle som har vært i bryllup har nok kjent på følelsen av å ikke ha peiling på hvor mye de skal gi i bryllupsgave en eller annen gang. Spørsmålene er mange, og det er lett å bli stressa og lett å bli forvirret: Hvis man ikke har så mye penger selv, må man gi for det alle andre gir for?


Hvor mye bør man gi for uten å virke gjerrig? Her er listen over hva som forventes at du som kommende brud ordner. Alt annet har dere begge ansvar for. Velg egen forlover.


Dette kan være et vanskelig valg, men det er lurt å velge noen som kjenner deg godt og som også i framtiden vil være der for deg. Stilige,elegante strømpebukser til brud og brudepiker,som setter prikken over i. Jeg må med andre ord svare på det jeg tror du mener og det er at gavene i forbindelse med bl. Donerer vill pengesum til Notre-Dame MILLIARDÆR: François-Henri Pinault donerer 1millioner euro så den brannskadde kirken Notre-Dame kan gjenoppbygges. Så en dag ble Babette eier av en stor pengesum , hele ti tusen francs, og gamleprostens døtre tok det da for gitt at hun nå ville reise tilbake til sitt hjemland. Bryllupet er de seremoniene og den feiringen som følger med en inngåelse av ekteskap.


Et bryllup består vanligvis av ektevigsel og en etterfølgende bryllupsfest. Ordet kommer fra norrønt brúd(h)laup, som antagelig inneholder tanken om hjemføring av bruden i raskt løp, en referanse til en gammel tradisjon i forbindelse med brylluper. Bryllupstraditioner er en vigtig og hyggelig del af dit bryllup.


Du synes måske, at nogen af dem er ligegyldige eller gammeldags, fx den tradition om at brudeparret først har sex med hinanden på bryllupsnatten. Men du vil helt sikkert opdage, at der er mange traditioner, som du også vil føre videre ved dit bryllup.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg