tirsdag 8. desember 2015

Søskenmoderasjon barnehage

Forskriften trer i kraft 1. Fra samme tidspunkt oppheves forskrift om foreldrebetaling i barnehager fastsatt ved kgl. Du trenger ikke søke om søskenmoderasjon. Den blir beregnet automatisk.


Foreldre med mer enn ett barn i barnehage får søskenmoderasjon.

Søsken må bo i samme husholdning. Her er er noen eksempler på hvordan søskenmoderasjon gis: Hvis du har to barn i barnehage , får du rabatt på foreldrebetalinga for det yngste barnet. Hvis du har tre barn i barnehage , får du rabatt for det nest eldste barnet og for det yngste barnet.


De har ulike åpningstider, styringsform og opptakskriterier. Betalingssatsen er den samme i kommunale og private barnehager. Godkjenningsordningen skal sikre at det etableres gode barnehager.


Vi arbeider for å tilby et godt, helhetlig og mangfoldig barnehagetilbud til alle som ønsker det.

Barnehage Ringsaker kommune har full barnehagedekning. Vi har et godt utvalg som gir en fin bredde i tilbudet. Dersom husholdningen har flere barn i barnehage , skal den få søskenmoderasjon for de andre barna. For barn nummer to i barnehagen skal husholdningen betale pst. Foresatte som har barn i ikke-kommunal barnehage , må fylle ut et skjema for registrering av søsken.


Skjemaet fås i barnehagen og leveres tilbake til barnehagen i utfylt stand. Sarpsborg kommune overfører tilskudd til søskenmoderasjon til barnehagen. Hvis du har mer enn ett barn i barnehage i samme kommune, vil du få reduksjon i foreldrebetalingen. Du skal få søskenmoderasjon uavhengig av om barna går i kommunal eller privat barnehage.


Den får du automatisk, så lenge søsknene er registrert hos oss med samme søker, medsøker og fakturamottaker. Hvis du har flere barn i barnehage , men ikke får søskenrabatt på fakturaen, ta kontakt med bydelen (hvis det er en kommunal barnehage ) eller barnehagen (hvis den er privat). Det gjelder for det første barnet. Har du flere barn i barnehage gjelder søskenmoderasjon.


Alle 2-, 3-, 4- og 5-åringer, og barn med utsatt skolestart, som bor i husholdninger med lav inntekt rett til å få timer gratis opphold i barnehagen per uke. Redusert foreldrebetaling gis fra og med den første hele måned etter søknadstidspunktet. Vi har flott utsikt til Andøya, Klotinden og barnehagen har et stort uteområde, med ripsbærbusker og en park med tilhørende lavvo.

Fakta om barnehagen. Aldersgruppe 0-år. Det er gangavstand til Strengelvåg skole. Ombudsmannen fant det ikke tilstrekkelig dokumentert at full refusjon var blitt gitt gjennom kommunens driftstilskudd til barnehagen.


Fravær fra barnehagen på grunn av at barnet er bortreist på ferie og lignende gir ikke reduksjon i foreldrebetalingen. For priser i private barnehager , sjekk den enkelte barnehage sin hjemmeside. Yngste barn er alltid definert som barn nr 1. Den skal bidra til trivsel og glede i lek og læring, og være et utfordrende og trygt sted for fellesskap og vennskap.


Det gis ikke søskenmoderasjon på kostpenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg