tirsdag 29. desember 2015

Dikt om vennskap barnehage

Alle behøver en venn i blant (klappe kvarandre på skuldrene) så ta godt vare på den du fant. Et lite koselig dikt om det som barnehagen handler om :-) God Helg! Her er noen vennskapsdikt:.


Vennskap er sterkere en du tror Et vennskap gjør livet lettere en du tror. En venn er til å stole på, hvor som helst når du trenger dem. Men av og til så kommer det onde mørke dager der du trenger en venn.

Dikt om vennskap – av 20. Når du trasker ned langs livets vei og stormen plutselig tar tak i deg hold deg da godt fast i en venn og husk at været alltid stilner igjen. I barnehagen snakker vi om hvordan vi skal være mot hverandre.


Vi leser bøker og holder rollespill om vennskap. Når ulike konflikter går på avdelingen må vi snakke om det som skjer og hvorfor man blir lei seg. Barna utvikler seg i ulikt tempo og lærer seg lekekoder underveis i utviklingen, det er mye som skal observeres og forstås.


Barnehagen skal fremme vennskap og fellesskap. Sosial kompetanse er en forutsetning for å fungere godt sammen med andre og omfatter ferdigheter, kunnskaper og holdninger som utvikles gjennom sosialt samspill. Med voksne som har kunnskap om vennskap og som sørger for at barn har det viktigste av det viktige – nemlig en venn, legges det til rette for at ethvert barn i barnehagen kan møte andre barn og si: Du er vennen min du!

Tips til vennskaplige aktiviteter. I forbindelse med mindfulness-stundene våre har vi satt fokus på “ vennskap ” blant bamsebarna (3-4år), slik at de bl. Selve begrepet og bruken av ordet kan bli litt diffust for små barn.


Dessverre er et vakkert dikt skrevet i vennskap kan ofte føre til en misforståelse når det høres veldig mye ut som en kjærlighet diktet. Ekte vennskap måles ikke i gaver eller hvor mange venner man har. Utroskap og det å bli forlatt ensom er en test for enhver venn.


Tilgivelse og kanskje et dikt om kjærlighet er en definisjon på mange vennskap for menn og kvinner. Det viktigste er tilstedeværelsen. At barna vet at de kan komme til de voksne, og spør om hjelp hvis det er noe galt. Tema vennskap er en viktig del av barnas hverdag i barnehagen. De snakker om det hver dag, og alle er opptatt av dette tema.


Viktigheten av vennerelasjoner i barnehagen. Venner betyr mye for oss mennesker, både voksne og barn. Læringsmiljøsenteret har laget filmen Det e godt å ha någen for å fremme vennskap i barnehagen.


Når man spør foreldrene om hva som er viktigst med tanke på barnas opphold i barnehagen , er min opplevelse at de aller fleste har fokus på to ting – trygghet og vennskap. Tidligere mente man at barn under år ikke hadde noe større glede av hverandre. Det grunnleggende for oss er å jobbe for gode relasjoner i alle led barn - barn, voksne - barn og voksen - voksen. Jeg har skrevet to dikt om hvordan barn kan oppleve to forskjellige voksne.


Personen i det første diktet er en person vi vil ha i barnehage.

Det bør ikke være lov for en slik person å jobbe i barnehagen , og ledere har et spesielt ansvar for å veilede dem ut. Trenger du et godt sitat?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg