onsdag 30. desember 2015

Penicillin bivirkninger

Likevel kan det være nyttig å vite hvilke bivirkninger som kan oppstå ved bruk av ulike atibiotikatyper. Vi vet at en viktig grunn til resistens er en altfor liberal bruk av penicillin. Derfor er det viktig at penicillin kun brukes når vi er sikre på at det foreligger en bakteriell infeksjon.


Bruk av penicillin ved virusinfeksjoner - der verken penicillin eller andre antibiotika virker - må derfor unngås. G- penicillin (benzylpenicillin) er det opprinnelige penicillinet som var i Flemings soppkultur.

Det har stor bakteriedrepende evne, men det nedbrytes av magesyren og kan bare brukes ved injeksjon. Til tabletter bruker man blant annet V- penicillin (fenoksymetylpenicillin), som tåler syre. IE) i døgnet gis, men da må serumkonsentrasjonen følges for å unngå akkumulasjon og toksiske bivirkninger. Barn år: Ved livstruende infeksjoner kan dosen økes til 4-ganger det anbefalte, bortsett fra i neonatalperioden.


Andre bivirkninger av penicillin som bør rapporteres til legen din inkluderer feber, frysninger, en vedvarende sår hals og blodig urin eller avføring. Disse bivirkningene kan tyde på et problem som krever medisinsk behandling. Allergiske Reaksjoner.


Bivirkninger ved bruk av penicilliner er vanligvis ufarlige.

Mest vanlig er mage-tarmbesvær i form av kvalme og diaré. Antibiotika er legemidler som dreper eller stopper veksten av bakterier. Små barn og eldre er de gruppene som. Når man tager antibiotika, kan man derfor slå de ”gode” bakterier i kroppen ihjel, og man risikerer bivirkninger som fx diarré eller svamp i mundhulen eller i skeden. Når bakterierne i normalfloraen påvirkes af antibiotika, sker der flere ting: De gode, sunde bakterier i mavetarmkanalen, på huden og på slimhinderne bliver ramt.


Aktivt mot grampositive og gramnegative bakterier. Følsom for degradering av betalaktamaser produsert av resistente bakterier, og har ikke effekt overfor organismer som produserer slike enzymer. Se SPC for informasjon om brytningspunkter, følsomme og resistente arter. Hudreaksjoner utgjør prosent av disse bivirkningene.


Det er sannsynligvis kryssreaktivitet mellom penicillin og karbapenemer (lav), men sannsynligvis ikke mellom penicillin og monobaktamer (aztreonam). Forholdsregler ved antibiotikaallergi. Mange pasienter vil beskrive tidligere bivirkninger på antibiotika som reaksjon på antibiotika, mens den kliniske dokumentasjonen ofte er vag eller mangler. Gjelder forhåndsgodkjent refusjon.


For informasjon om individuell støna se HELFO. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter.

Feilbruk og overforbruk av antibiotika kan føre til resistensutvikling, det vil si bakterier som ikke kan bekjempes med antibiotika. Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg. Jeg er svært tvilende til at det du beskriver, er bivirkninger av antibiotika i det hele tatt. Det er flere grunner til at jeg tenker slik: 1) Du sier at symptomene vedvarer i en mnd etter at du har brukt medisinene. Det taler særdeles sterkt imot at det kan være bivirkninger.


De hyppigste bivirkninger ved brug af antibiotika er tynde afføringer, mavekneb, kvalme og madlede. Meget få er overfølsomme overfor penicillin og reagerer med kløende udslæt og åndenø hvis de får penicillin. Penicillin kan opptre i forskjellige preparater, deriblant Apocillin.


Lægen vil da vælge en anden slags antibiotika.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg