fredag 11. desember 2015

Lapper med fløte

Nystekte lapper , eller moffeloffer som de også kalles, er alltid populært. Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester. Server lappene med syltetøy eller rørte bær. De kan tilberedes både inne og ute.


Smelt smøret i en kjele og tilsett sukker og fløte.

Pisk inn eggene og spe med vaniljesukker, mel og bakapulver. Pisk dette godt sammen og start stekingen. Eller du kan la røren stå og svelle noen timer før du steker. Kan også lages med : Frosne blåbær Dryss blåbærene oppå massen i pannen og snu.


Sveler, eller lapper som mange kaller dem, er tradisjonsbakst fra Vestlandet. Med denne oppskriften blir svelene tykke og deilige, og smaker nydelig med litt rømme og syltetøy eller brunost. Denne oppskriften gir ca sveler.

Først som et dugnadsprosjekt fra de ansatte. Med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Selskapets svelerøre er i dag landets mest kjente, så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord. Disse lages med kefir, og serveres med rørte jordbær og pisket rømme.


Oppskriften på lapper kan deles i to hvis ønskelig, men erfaringsmessig så forsvinner de forbausende fort. Brownies er noe få av oss klarer å motstå. Her er en enkel oppskrift på en herlig variant av denne tunge, amerikanske sjokoladeklassikeren, som er ørlite rå i midten. Stek lappene i en stekepanne med litt smør, på middels varme. Snu dem når røren stivner på den ene siden.


Serveres lune med syltetøy, rømme, kvarg eller ost. På Jæren kalles de lapper , andre steder kalles de sveler. Vafler blir jeg aldri lei, og her får du to oppskrifter. Den ene fra London, den andre, min egne middags-vaffelrøre. Og ikke nok med det, frue, med på kjøpet får du en flau historie om hvordan jeg på midten av nitti-tallet havnet i britiske medier og fikk ansiktet brettet utover en dobbelside i Dagbladet.


Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Litt flaut enda kjenner jeg.

Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp.


Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre. Vend inn halvparten av sjokoladebitene. Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme.


Legg opp til å steke 3-lapper om gangen. Dryss på litt ekstra sjokolade mens lappene steker på den ene siden. Lapper er alltid populært og veldig raske å lage. Disse er laget av cottage cheese og har derfor et stort innhold av protein.


Smaker godt med bare smør eller med rørte bær som kaffemat eller bare fordi du fortjener det. Pisk sammen egg, sukker og vaniljesukker. Rør inn fløte , rømme og melk. Tilsett mel og bakepulver og rør til så vidt blandet. Stek små lapper i smør i en stekepanne over medium varme.


Snu lappene når det kommer små luftbobler gjennom røren og stek så vidt på andre siden før du legger lappene på en rist. Det blir en tykk røre. Men i dag tidlig tenkte jeg å likevel gi det en sjanse og stekte opp et helt brett med lapper. Tidligere har jeg stekt tre og tre om gangen på kjøkkenet og kommet løpende ut med nystekte lapper som er blitt slengt på hver tallerken, men i dag stekte jeg opp alle sammen og serverte de på et fat.


Når pappa lager vaffelrøre blir det verdens beste vafler. Han vet at litt lettrømme i vaffelrøren setter ekstra god smak. Rester av iskrem eller fløte kan også brukes. MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN.


Fremgangsmåte: Pannekake er veldig lett å lage. Du starter med å vispe sammen egg og halv dl fløte. Husk å bruke en stor kladd smør i pannen for å få i deg ekstra fett. Har laget disse lappene med stor suksess. Dette er utrolig godt og mettende.


Begge ungene synes de var kjemåe gode og har hatt de med på skolen som niste. Ca fem lapper : store egg toppet ss fiber husk ss soya mel beger rømme el fløte ts bakepulver ca ts salt alt dette er litt sånn cirka. Nei, lapper lages ikke på vanlig melk, de lages på surmelk. Ser noen operer med å lage lapper på melk på matprat o.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg