fredag 4. desember 2015

Alkohol før positiv test

Alt innenfor kvalitets hjemmetest, hospitals og legeartikler. Tok test for to dager siden som var positiv. Var da dager sein. Før disse dagene var vi på ferie i utlandet en uke, og det ble alkohol så og si hver dag. Ikke noe stupfylla, men noen øl og drinker ble det jo en del av dagene.


Jeg må ha blitt gravid enten noen dager før eller i ferien.

Alkohol kan være skadelig for barnet fra første dag. Da er barnet allerede i ferd med å vokse og utvikle seg. Derfor anbefaler vi at gravide ikke drikker noe alkohol. Har du drukket under svangerskapet, så slutt å drikke nå. Da hjelper du barnet ditt.


Gikk på grisefylla (bokstavlig talt) kvelden før jeg tok positiv test begge gangene. Ble gravid på første forsøk begge gangene og forventet ikke at det skulle gå så lett) Spiren er ikke knyttet direkte på blodstrømmen din fra dag etter unnfangelse så det betyr ikke at du har utsatt spiren for skader. De første prøveperiodene kuttet jeg ut alkohol helt, og var veldig sparsommelig med koffein.

Jeg hverken snuser eller røyker. Har blitt veldig fort gravi men har mistet til tross for at jeg har vært flink pike. Denne prøveperioden er jeg mer avslappet.


Spiser og drikker det jeg vil frem til positiv test Tar folat og omega 3. Blant annet kan forskjellige leversykdommer gi falskt positive verdier. Dette bør nok legen din vite, men du kan nevne det for ham. Første gang var jeg på en årsdag, ble så full av så lite å skjønte ikke i det hele tatt hvorfor, helt til noen uker senere når jeg tok en test , jeg hadde mensen de første to mnd. Gjorde jeg sikkert.


Det er sjældent folk lægger mærke til hvor meget man drikker, og der sker ikke noget ved at du får et glas vin eller to om aftenen. Positiv prøve indikerer alkoholinntak. Bekrefte alkoholavhol ev. Ved målinger av EtG og EtS i urin kan alkoholinntak påvises, selv om etanolen ( alkoholen ) i kroppen er forsvunnet. Må ta blodprøver gang per mnd for å vise at jeg ikke misbruker alkohol.


Så la oss si at jeg drikker meg full noen timer etter at jeg har tatt blodprøven, Vil dette kunne vises på en blodprøve om dager ? Hvor lenge det kan spores er avhengig av hvor ofte og mye alkohol som inntas. Problemet er stort – om lag hver tredje pasient som innlegges akutt etter et epileptisk anfall har hatt et forhøyet alkoholinntak i tiden før anfallet. En god alkoholanamnese er nødvendig for å stille diagnosen.


Jeg ble uplanlagt gravid nå i våres, og drakk alkohol frem til dagen før jeg fikk positiv test.

Da følte jeg på meg at “noe var galt” når vi skulle ut en lørdagskvel jeg bare klarte ikke få ned noe alkohol og faktisk synes det var godt. Så jeg gikk å la meg, og dagen etter begynte tankene å snurre ” kan jeg være gravid tro? Befinner du deg i faresonen? Vær imidlertid klar over at det i ettertid kan være vanskelig å huske hvor mye du faktisk drikker.


Det er vanlig å tro at vi har et lavere alkoholforbruk enn det vi egentlig har. Det har vist seg at mange har endret alkoholvanene etter å ha sett resultatene av en slik test. Men sånn er det alltid i starten hos meg, men mensen kom aldri-puppene er super ømme fortsatt og nå en uke etter de brune dagene har jeg positiv test.


Skal jeg nå bekymre meg for mye alkoholinntak og festrøyking i de siste ukene? Ikke noe kvalme eller noe, men bare hovne pupper, dårlig søvn og sulten hele tiden. PEth-verdien gjenspeiler det totale alkoholkonsumet de siste 2-ukene før prøvetaking (se figur).


Testen kan være en grei rettesnor på om du bør begrense alkoholinntaket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg