fredag 25. desember 2015

Langvarig forkjølelse 2018

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?

Føler du deg i bedre form mot slutten av forkjølelsen er det greit å trene, men dropp dette når sykdommen er på sitt verste oppfordrer hun. Småb arn har i gjennomsnitt 7-forkjølelser i året, mens voksne har ca. Barn fra et halvt til år rammes spesielt ofte. Artikkelen er mer enn to år gammel.


Når det gjelder behandling av influensa og forkjølelse , er det ikke mye som hjelper. En forkjølelse som ikke bryter helt ut vil nok også forsvinne raskere. Det er det som gjør at du kan føle deg småsyk én dag, men bedre allerede dagen etter.


Jo mer solid en forkjølelse er, jo lengre vil den vare, sier allmennlege og sjefsvarlege på Lommelegen.

Brynjulf Barexstein til KK. SIDE2): Du kan bli kvitt forkjølelsen i løpet av få dager, men for mange er det vanskelig å la kroppen hvile seg frisk. I dag er det derfor ikke uvanlig å ha symptomer på forkjølelse i. Kronisk hoste er mer enn bare en irriterende plage. Denne type hoste gir i tillegg til hoste, andre symptomer.


Den kan ødelegge nattesøvn, og dermed gjøre folk uopplagte og slitne, gi oppkast, svimmelhet, ufrivillig inkontinens, og til og med brukne ribben. Ved et langvarig sykdomsforløp er det uansett lurt å få legen til å prikke deg i fingeren for å sjekke om det er bakterier på ferde. Langvarig hoste i etterkant av en forkjølelse kan jo ofte være tegn på at det har utviklet seg en bronkitt. Da er det ofte ikke snakk om infeksjon med et nytt virus, sier Bakken Kran. Dette er virusinfeksjoner som ved infeksjon i de øvre luftveiene medfører en hevelse i neseslimhinnene grunnet økt blodtilførsel som et ledd i betennelsen.


Les også: Fem grunner til at forkjølelsen vedvarer. Behandling av slimhoste - Generelt bør man oppsøke lege ved endring av hostevaner. Har man alltid hatt litt tørrhoste og er undersøkt før for dette kan man vente, forteller Larsen. Det er ikke uvanlig å gå med langvarig hoste etter eksempelvis en runde med forkjølelse.


Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Temaside for informasjon, rå nyheter og statistikk om den årlige sesonginfluensaen. De ferskeste innenriksnyhetene.

Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Feber: en forkjølelse gir som regel lite eller ingen feber hos en voksen person. Gjennomsnittspersonen har flere episoder med forkjølelsessykdom i løpet av året, og enda hyppigere som barn.


Ved influensa er temperatur opp mot – grader vanlig. Hoste: både forkjølelser og influensa er ledsaget av hoste, men den er vanligvis mer intens ved influensa. Risikoen for at influensa blir etterfulgt av en lungebetennelse er også større.


Spørsmål og svar om årsaker, symptomer, varighet, diagnostisering og forskjellen på forkjølelse og influensa. Hva er årsaken til influensasykdom? To ulike typer influensa, A og B, forårsaker årlige utbrudd eller epidemier av varierende styrke hos mennesker.


Det er så mange som 2ulike virus som farter rundt og er skyld i at mange av oss føler oss under vinden om dagen. Det er fortsatt ikke oppdaget noen mirakelkur mot forkjølelse. Infeksjon med coronavirus hos mennesker forårsaker vanlig forkjølelse i de fleste tilfellene.


Men noen coronavirus kan forårsake influensalignende sykdommer som kan få et alvorlig forløp, f. Vinterens influensautbrudd ser ut til å ha nådd en topp og sykdomsforekomsten viser nå en svak nedgang, melder Folkehelseinstituttet onsdag. Det er likevel forventet flere influensasyke i. Hosten kan imidlertid vare i tre uker eller mer. Forkjølelsen går stort sett over av seg selv i løpet av 7–dager. Det er som oftest ikke nødvendig å oppsøke lege ved forkjølelse , men det anbefales hvis du ikke er bedre etter to uker eller ved svært redusert almenntilstand. Dette gjelder spesielt de aller yngste og eldste.


Hvor lenge er man syk av influensa? Som oftest er den overstått etter 3-dager, men man er ofte trøtt og slapp i 2-uker etterpå. Hvis sykdommen varer i mer enn en uke eller symptomene er svært kraftige, bør du kontakte legen. Vi er midt inne i vinterens influensautbrud ifølge Folkehelseinstituttet. Det ser ut til å bli middels kraftig.


Influensaepidemien på topp – men også andre virus herjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg