onsdag 30. desember 2015

Medisiner og alkohol

Medisiner og alkohol Medisinene du ikke bør blande med alkohol På sommeren kan det være fristende å nyte et glass eller to, men bruker du medisiner kan for mye alkohol gjøre deg sykere. Antibiotika og alkohol. Mistet pakningsvedlegget?


Nå tar jeg seroquel og truxal for å sove, og tar jo xeplion også. Så tar jeg betablokkere,der stod det at man ikke skulle drikke alkohol.

Det står det jo på de andre også, gjelder kun en enhet eller ikke noe i det hele tatt? Kommer ikke til å drikke på julaften, da min nevø skal være her blir det. Ikke kombiner bruk av medisiner med varseltrekant og alkohol. LES OGSÅ: Er det trygt å velge billigere resept- medisiner ? Dersom du bruker blodfortynnende medisiner (for eksempel Eliquis, Marevan, Pradaxa eller Xarelto), bør du ikke bruke Ibux (Ibuprofen) som smertestillende. Det gjør nemlig at de blodfortynnende medisinene virker sterkere, og ettersom Ibux øker risikoen for magesår og mageblødninger, kan det være en farlig kombinasjon.


I tillegg til at man blir mer sløv kan alkohol også forsterke virkningen av sterke smertestillende som ligner morfin (opiater), og dermed øke faren for at man får en overdose.

Men det finnes unntak. Pasientene med leversykdom må være svært forsiktige med eller avstå helt fra å bruke alkohol. Og de som har et for høyt kronisk alkoholforbruk eller er alkoholikere, kan også ta skade av å kombinere alkohol med blodfortynnende medisiner , understreker professoren.


Problemet med samtidig alkoholinntak er det at alkohol også har disse effektene, selvfølgelig doseavhengig, og da vil alkohol og tramadol forsterke hverandres effekt på dette med våkenhetsnivå, reaksjonsevne m. Hasj og medisiner kan på samme måte som alkohol og medisiner være en veldig dårlig kombinasjon. Dette er helt doseavhengig. Når du nå kjenner at kroppen blir fort dårlig når du drikker, så er det kroppen sin måte å si i fra på at nå er det nok. Da er det viktig å lytte til kroppen, og begrense alkoholinntaket.


Den påvirker nervesystemet, hjertet og kroppen generelt veldig sterkt. Rivotril er en meget sterk medisin. Smertestillende medisiner kan dempe plagene noe når du er fyllesyk, men forsøk heller å tenke at det faktisk går over. Har man vært kanonfull dagen før, vil man fortsatt ha promille når man våkner, og da er det uheldig å bruke medisiner mot ubehaget, sier klinikkdirektør ved Bergensklinikkene Kari Lossius. Naproksen er betennelsesdempende og reduserer stivhet og også smerter.


Naproxen tilhører en gruppe medisiner som kalles ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). Esomeprazol reduserer mengden syre i magen og reduserer risikoen for sår og mageproblemer hos pasienter som bruker NSAIDs. I tillegg kan alkohol føre til en ekstra høy konsentrasjon av metylfenidat i blodet.

Hvilke konsekvenser kan det få om man blander medisiner og alkohol ? De uhel­di­ge effek­te­ne av å kom­bi­ne­re lege­mid­ler med alko­hol kan gå beg­ge vei­er: Alko­hol kan gi end­ret lege­mid­del­ef­fekt, og lege­mid­ler kan gi end­ret effekt av alko­hol. Alkohol og ADHD- medisiner. Kom­bi­na­sjo­nen kan alt­så gi deg en ster­ke­re rus.


Ulike typer blodfortynnende medisin. En gruppe medisiner som hemmer blodplatenes evne til å klebe seg til hverandre, og reduserer dermed risikoen for blodpropp. Blodplatehemmende medisin. Medisinen brukes ved hjertesvikt, høyt blodtrykk og ved væskeopphopning i lever og beina.


Bivirkninger: Høyt nivå av kalium i blodet, diaré, kvalme, hodepine, tretthet og mageplager. Enkelte (Eplerenon) kan gi brystutvikling og impotens hos menn og blødning etter overgangsalder hos kvinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg