torsdag 3. desember 2015

Grov pizzabunn med rugmel

Reserver ditt Hotell i Grov online. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Hjemmelaget grov pizzabunn.

En annerledes og deilig pizza med mye smak av India. Lag din egen grove pizzadeig, eller spar tid med ferdigbunnen fra Nå. Grov pizzabunn med sammalt hvete gjør helgepizzaen litt sunnere! Lag porsjonspizza eller en stor pizza og legg på pizzafyll og ost etter ønske. Disse rundstykkene er ekstra grove og laget med 1 grovt mel.


Ha sammalt rugmel , siktet rugmel ,. Pizza med grovere mel. Mange forbinder helg med pizza.

Vi spiser jo store mengder ferdigpizza i Norge. Nå vil kokk Inge Johnsen slå et slag for en litt grovere pizzadeig, erstatt opp til av. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!


En bunn som blir virkelig god og luftig. Vi lagde en stor rund bunn som ble høy og fin, ble kjevlet ganske tykk. Nå har jeg laget pizza dager på rad med denne oppskrifta. Bland det sammalte melet sammen med dl hvetemel og salt i en bakebolle. Løs opp gjæren i lunkent vann.


Hell gjærblandingen over i det tørre og tilsett oljen. Arbeid deigen godt sammen. Grunnoppskrift grov pizzabunn Denne grunnoppskriften på pizzabunn pleier jeg å bruke. Jeg har forandret den noe fra originaloppskriften ved å bytte ut hvetemelet med grovt mel, men dette er valgfritt.


Ha mel, salt, sukker, gjær og vann (ca. grader) i bakebollen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på lav til middels hastighet i ca.

Tilsett olivenoljen og elt deigen i ytterligere minutter. Du skal nå ha en fin og smidig deig. La den heve i en bolle dekket med plast i ca.


Grov italiensk pizzabunn klar til bruk De italienske pizzabunnene er notorisk fine med sitt überfinmalte hvetemel, men det er mulig å justere de litt for å få en litt grovere variant. Denne kaldhever du over natten og tar ut og setter på benken en time før du skal bake den ut. Topp med grillede grønnsaker, og oliven og stek pizzaen videre til bunnen har fått sprø kanter og osten har smeltet. Ca minutter, avhengig av ovnen. Skjær opp cherrytomater og rist pinjekjerner lett i en tørr stekepanne.


Bland tomat, pinjekjerner, ruccola, olivenolje og litt balsamicoeddik sammen og smak til med salt og pepper. Har du tid kan du gjerne la sausen putre i min. Lenger koketid gir mildere tomatsmak. Smak til med krydderurter, salt og pepper.


En grov pizzadeig kan brukes til mer enn bare pizzabunn. Hva med pizzasnurrer eller minipizza? Et godt tips er å bruke grovt mel som er finmalt. Det betyr ikke at deigen blir mindre grov , det er bare kornene som er mer finmalt. Oppskrift på grove pizzasnurrer som er supre i matpakken.


Varier pizzasnurrene med skinke, kjøttdeig eller grønnsaker – valget er ditt! Har tenkt hele uka at jeg må sjekke nettsida di for å finne noen grove pizzasnurrer til helga. Dette kunne ikke blitt bedre timing!


Jeg bor i Storbritannia og ser at sammalt speltmel er ‘wholemeal spelt flour’, men ble litt usikker på siktet speltmel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg