torsdag 10. desember 2015

Amming mat vondt i magen

Kroppen trenger nemlig mer energi og vitaminer for å produsere næringsrik melk. Det kan også være andre grunner til at babyen får vondt i magen enn det mor spiser, så på generelt grunnlag anbefales det ikke å unngå mat for sikkerhets skyl men heller kontakte lege eller helsestasjon dersom du mistenker at babyen reagerer på noe i ditt kosthol sier Arnesen. Om barnet har luft i magen (kan ofte kjennes at magen blir stram), kan det hjelpe barnet med forsiktige strykninger i sirkelbevegelser over magen , sykle med beina til barnet eller presse bena forsiktig opp mot magen. Mat som gir babyen vondt i magen ? Har du også hørt at ammende mødre bør unngå kål, løk og erter fordi babyen kan få luftsmerter? I utgangspunktet kan du spise dette med god samvittighet.


Vær allikevel oppmerksom på at både disse og flere matvarer kan gi plager hos enkelte babyer. Kan det jeg spiser eller drikker gi magevondt hos barnet? Les mer om amming og kosthold på Helsedirektoratets nettside.


Mange får høre at de ikke må spise for eksempel kål, løk, jordbær, reker eller drikke brus mens de ammer. Men forskning har ikke vist noen sammenheng mellom disse matvarene og luft i magen hos barnet. Du må registrere deg før du kan skrive innlegg, delta i terminklubber og foreldregrupper eller stille spørsmål til fagpersonalet. Medlemskap er gratis. Prøv tilbakelent amming.


En tilbakelent ammestilling legger grunnlaget for et godt sugetak og gir ofte mindre luftsluking under måltidet. Barnet dier som regel roligere når det ligger stabilt mage -mot- mage med deg. Jeg får vondt i magen dagen etter sex, og lurer på om det kan være noe vi gjør i akten eller om det er vanlig at man får litt vondt i magen etter sex? Dette er vanlig ettersom det nå kommer mat ned i magesekken og fordøyelsessystemet skal begynne å fungere. Det er vanlig at babyer har vondt i magen.


Det finnes ingen råd mot kolikk. For eksempel sukkervann, minifom eller at mor drikker ammete. Ufarlige årsaker til magesmerter. Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. På legespråket foretrekkes betegnelsen funksjonell dyspepsi eller non-ulcus dyspepsi (NUD = ikke-magesår plager i øvre del av magen ). Funksjonell betyr at plagene ikke skyldes sykdom i noen organer (ikke-organiske plager), og dyspepsi betyr smerter og ubehag i øvre del av magen.


Amming og mat som gir magesmerter Familie,. Jeg spiste rømmegrøt på lørdag, og det har vi slitt med i form av vondt i magen i flere dager etterpå. Ja nå er magen skikkelig full, kjenner at det stikker i ribbeinene, føles ut som om magen kommer til å revne… Blei mye mat , mere enn det jeg hadde planlagt og nå kommer også skyldfølelsen midt opp i det hele. Har skikkelig vondt i magen , noen som vet hvor lang tid det tar før kroppen fordøyer mat.


Miljøgifter finnes i mat , drikke og i omgivelsene rundt oss, og det er umulig å unngå dem helt. Noen av dem er fettløselige, har lang nedbrytingstid og lagres gjennom livet i fettvevet. Dessverre overføres de til morsmelk og derved til barnet som ammes. Vi vet ikke nok om hvilke nivåer av miljøgifter som kan ha skadelig effekt. Måtte ikke ha mat så med en gang som da han var mindre.


Plutselig var han mer tålmodig. Senere samlet ammingen seg meget rubdt en del tidspunkter, for de får jo rutiner. Sover på bestemte tidspunkt,samme med mat. Det blir lettere etterhvert. Luft og vondt i magen er helt normalt, og har normalt ikke noe med mors kosthold.


I jobben min som ammehjelper har jeg fått enormt mange spørsmål om mat og amming – med mål om å luke ut det som gir magevondt hos babyen. Erfaringen har lært meg at mat ofte får skylden for barnets uro helt uten grunn. Mange mødre lever også på en begrenset diett helt uten grunn.


Sv: mat under amming. Har du forresten prøvd å masere magen hennes lett når hun ligger sånn? Legg henne enten på senga, med beina mot deg, eller legg henne på låra dine når du sitter. Slik at hodet er ved knærna dine og beina hennes mot magen din. Så stryker du rett under nederste ribbein og ut mot siden.


Ryggsmertene blir litt bedre ved bevegelse så regner med at det er muskler. I magen så kommer det skikkelige tak helt øverst nå og da helt ute på sidene. Oppblåst mage gravi treg mage eller forstoppelse. Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen , treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten.


Amming mat vondt i magen

Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg. Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin?


Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg