torsdag 10. desember 2015

Lav blodprosent hest

Lav blodprosent skal alltid utredes. Ofte kan anemi forekomme ved for lavt jern i kroppen, eller på grunn av B12-mangel. Dersom legen finner en lav blodprosent , så skal årsaken finnes, fordi det kan være tegn på alvorlig sykdom. Det er særdeles feil å ta for gitt at man mangler jern om man får påvist en lav blodprosent. Blodprøver er viktig for legene i en sykdomsperiode og i etterkant for å kunne finne ut om kroppen har det bra.


Når man er på sitt sykeste, og for eksempel ligger på intensivavdelingen tas blodprøver ofte, og du kan bli ganske opphengt i svarene selv om du kanskje ikke egentlig forstår hva de betyr. Blodprøver vil ofte vise lav blodprosent , lave blodplater og lave normale hvite blodlegemer, mens det vil være mange kreftceller i blodet – det omtales ofte som umodne, hvite blodlegemer. Benmargsprøve er alltid nødvendig for å stille diagnosen leukemi.


En benmargsprøve kan tas både fra brystbenet og hoftekammen. Ved anemi blir hundens slimhinner bleke, og den kan vise svakhet og trøtthet, besvime, ha høy puls og åndedrag, samt nedsatt appetitt. Symptomerne på blodmangel hos hunde vil afhænge af flere faktorer, idet både graden af anæmi, hastigheden hvormed den er opstået, og selvfølgelig den tilgrundliggende lidelse har betydning. Blodmangel (anæmi) betyder lav blodprocent, eller mere præcist for lidt hæmoglobin i blodet.


Hæmoglobin er farvestoffet i de røde blodlegemer. Dette farvestof har evnen til at binde ilt og til at frigive ilt til kroppens celler. Hvis Hb er lav , må årsaken til blodmangelen avklares med ytterlige blodprøver og evt. Nedenfor er en liste med vanlige symptomer på anemi - Økt søvnbehov - Slapphet - Tretthet - Blekhet i huden - Nedsatt kondisjon - Åndenød ved anstrengelse Anemi er blodmangel ( lav blodprosent ), eller mer presist for lite hemoglobin i blodet.


Typiske symptomer når blodprosenten blir lav , og derved redusert. Artikler om heste, velfær ridning og landboliv. Ny inspiration, aktuelt nyt, hver uge. En eksklusiv, gratis service til Dig støttet af hestefolkets leverandører!


I cirka prosent av tilfellene er det sykdommer i hjerte eller kretsløp som er årsaken. Tiltak avhenger av sannsynlig årsak og pasientens allmenntilstand. Ved redusert allmenntilstand vil det ofte være hensiktsmessig med akutt innleggelse i sykehus. Når det er nødvendig eller ønskelig å vite nedbryting av hver type, dette kalles et differensial blodlegemer. Tellingen kan utføres manuelt eller av en automatisk teller.


Anemi omtales gjerne som lav blodprosent. Når man mister mye blod på kort tid og blodprosenten synker raskt kan man bli kortpustet og føle seg sliten og trøtt. Disse pasienter bør ringe 1med det samme siden det kan tale for en mulig pågående blødning siden kroppen vanligvis setter i gang kompensasjonsmekanismer dersom en anemi oppstår gradvis. HEMOGLOBIN Blodprosent (stiger v trening) lav ved anemi. GD stiger ved leverskade.


T PROT Lav totalprotein skyldes gjerne lavt. Men lav blodprosent kan også være det første tegn på sykdom som det. Ofte måler legen blodprosent , blodtrykk (to verdier) og vekt.


Vi får en tabell Proevetype og en tabell Resultat, de er vel rimelig greie. Rimelig: er et mer presist anslag for forventet blodprosent , µ, i populasjonen enn. Jeg er uker i dag og har blodprosent på ,8. En lav blodprocent kan også være et midlertidigt problem, som kan udredes ved at man inkluderer mere jernholdigt mad i sin kost, eller ved at man tager multivitamintabletter som kosttilskud.


Desuden kan blodmangel også være en indikation på at foregår blødninger inde i kroppen, der forårsager jernmangel. Legen min sa at blodprøven viste for få hvite blodceller. Det var mest sannsynlig fordi jeg har vært forkjølet sa han.


Altså pgs infeksjon. Synes det hørtes litt skummelt ut fordet jeg, for jeg var ikke såå syk. Er det andre ting få hvite blodceller kan tyde på?


Før jeg kjøpte hesten sa selger at hesten hadde hatt lav blodprosent før. Jeg brydde meg ikke noe om det, da det ikke er noe farlig. Nå som jeg har fått resultatet av blodprøven her hjemme, sier selger at hesten har hatt høye blodverdier før, noe som kan bety at hesten har hatt krysslammelse før.


Selger unnlot å opplyse meg om dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg