mandag 21. desember 2015

Når slutte å gi mme

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ja, jeg startet med å gi ml lettmelk eller ekstralett melk til brødmåltider, har nå øket det til ml. Da skal jeg kutte ut 14. Vi var ganske så sent ute med å slutte med mme.


Fikk han ikke til å drikke det før han var 8-9mnd og etter det ble han veldig glad i det. Slutta vel med det litt etter fylte 2år, var det eneste som roet han ned (melk i flaske).

Viste seg at han hadde refluks så der har vi jo svaret på at melk var så viktig for han. Grøt gir vi fortsatt. Helsesøster anbefalte også å avslutte ammingen rundt mnd pga hun er en puppejente og det kan bli vanskelig senere. Det jeg lurte på er NÅR jeg skal gi mme i stedet for bryst. Vi har gitt han mme på natten om han våkner og vi ikke har fått roet han på en liten stund med vann eller smokk, tenker dette naturlig gir seg etterhvert.


Hva gjør jeg hvis jeg vil slutte å amme om natta? Når bør jeg slutte å amme? Helsedirektoratet anbefaler at barnet får morsmelk hele det første leveåret og gjerne lenger, dersom mor og barn trives med det.


Dersom du slutter å gi morsmelk før barnet er måneder gammelt må det få morsmelkerstatning i stedet.

Jeg synes julegavekjøpet begynner å gå over alle skafter. Vi har godt over julegaver vi kjøper, før vi kjøper gaver til primærfamilien. Hvile lenge gir dere mme , evt når går dere over til nan 3? Mannen vil at vi skal bruke opp den boksen vi har nå og så slutte eller gå over på nan mens jeg har lyst å fortsette litt til. Hvis du ammer,så fungerer morsmelken som tørstedrikk også, og da er det ikke nødvendig å gi vann før de begynner med fast føde (4-mnd). Men dersom du gir mme , så bør barnet tilbys vann innimellom på varme dager ettersom man ikke kan gi ubegrenset med mme ,som man kan med morsmelk.


Dersom du kan amme noe, er dette svært verdifullt for barnet ditt, selv om det bare er noen ml i døgnet. Hvis du kan, bør du vente med å innføre flasken til ammingen er godt etablert. Dette tar vanligvis 5-uker. Dersom du får til å delamme, kan det være lurt å gi morsmelkerstatning med kopp eller skje i starten. Da unngår du at barnet blir sugeforvirret før ammingen er etablert.


Les mer om koppmating på ammehjelpen. Jeg prøvde da, for morro skyl å igjen gi fra tåteflaske. Og jammen tok han ikke den igjen! Gir han også av og til litt saft for mnd og mnd.


Disse er han svært glad i. Det er aldri for sent å slutte og røyke. Det vil alltid gi en positiv helseeffekt for både deg og de rundt deg, at du stumper røyken.

Men jo tidligere du slutter, jo tidligere kommer kroppen i gang med reparasjonsprosessen. Hvis barnet ligger høyt i vektkurven (slik at evt vann ikke fortrenger nødvendig melk) og det er veldig varmt (midt på sommeren her, eller på reise i varme strøk) kan man gi (kokt) vann til mindre barn enn dette også. Men generelt skal morsmelk ( mme ) være all mat og drikke det første halve året. Begynn med å gi babyen din brystmelk eller formel i en sippy kopp for en fôring per dag.


Du kan starte med en-en-dags cup feedings når hun er måneder gammel, men starter ved eller måneder gammel er også bra. Bør jeg slutte å amme når barnet er ett år? Prøv å begrense nattmåltidet til omtrent minutter. Det anbefales å heller innføre fast føde fra mnd når man fullammer, enn å begynne å gi flaske med mme dersom barnet ikke blir mett av morsmelk lengre.


Men det finnes studier som kan gi oss en pekepinn. En studie av 1amerikanske barn tyder på at det å begynne før fylte to år kan øke risikoen for at barnet tisser på seg på dagtid når det blir eldre. Det samme kan det å begynne med pottetreningen etter at barnet har blitt tre, ifølge den samme studien.


Ikke la tvilen overtale deg til å utsette å slutte eller tillate deg å snuse litt. Kutt snusen helt – det er aller viktigst for å lykkes! Om du får abstinensplager når du slutter å snuse, er det fint å vite at slike plager er verst de første 2–dagene.


I løpet av 2–uker er abstinensplagene over for de fleste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg