tirsdag 8. desember 2015

Deilig er jorden salme

Både norske og engelske sanger. Helt gratis og garantert julestemning! Salmen er på tre strofer. Gjennom de fagre riker på jorden går vi til paradis med sang.


Tider skal komme, tider skal henrulle, slekt skal følge slekters gang.

Aldri forstummer tonen fra himlen i sjelens glade pilgrimssang. Jorden er slett ikke deilig , men blodig! Nettopp, hevdet Ingemann. Deilig er jorden , prektig er Guds himmel, skjønn er sjelenes pilgrimsgang! Vi kan fortsatt se glimt av dens deilighet, og en dag skal jorden igjen bli deilig og nyskapt.


I mellomtiden har Gud fått adresse på den sårede moder jord. Det lille barnet kom med den største.

Melodiens opprinnelse er ukjent. De fleste julesalmer har et religiøst innhol men denne nydelige salmen var ikke ment som en julesalme, men en fredssalme, en protest mot krig- salme. Fortell gjerne barna hvor gammel sangen er , det vil garantert imponere! Den er skrevet av B. I salmeboka står den på nummer 4 på bokmål, nordsamisk, sørsamisk og kvensk. Tusen takk til barna i Sjernarøy kyrkje som fremfører den, sammen med Unni Vignes (akkopagnement) og Johanna Walmann Hidle (dirigent).


Bernd Müller-Bohn 25views. Dejlig er jorden - Akademisk Kor Århus Akademisk Kor Århus. Men å be elevene synge en kjent og kjær salme er ikke det samme som å drive med forkynning. Det er lys til tross for at det er mørkt. Sangen ble skrevet etter en krigsperiode i Danmark og bærer i seg håpet om fre sier forskeren.


Kristenfolket raste. Du kan finde forslag til salmer til forskellige lejligheder: Dåb, konfirmation, bryllup og begravelse samt advent, jul, påske og pinse. Iste hvor general Frederik Adolph Schleppegrell falt. Skolen ønsker ikke forkynnelse, hverken av den ene eller den andre religionen.


Og en dag skal jorden igjen bli deilig og nyskapt.

Her får du historien bak vår mest kjente og kjære julesang. Lar vi en salme bli symbolet på vår tids redsel for alvor, har vi tapt kampen for økt toleranse, samhørighet og omtanke. På originalspråket, er den formulert som en bønn fra den enkelte til Schönster Herr Jesu, den deiligste, Herre Jesus. LES OGSÅ: Tonen fra himmelen.


Surnadal ungdomsskule og Surnadal vidaregåande skule i nedre Surnadal. En deilig plass på jorden for alle, uansett opprinnelse, skulle vi tro. Synes det er verdensfineste salme , og i tillegg er det jo en sang som de fleste kjenner melodien til og kan synge med på.


Presten sa det var mange som valgte den som salme i bryllup og at den som oftest blir sunget som siste salme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg