torsdag 31. desember 2015

Blod og væske fra navlen

Finn laveste nettpris her. I hudfoldene i navlen er det ypperlige forhold for oppvekst av sopp og bakterier, det er derfor svært viktig å forebygge slike infeksjoner med god hygiene. Siden det virker som om du nå har en infeksjon på grunn av rødheten og gul- hvitt puss, synes jeg du skal la din fastlege se på dette.


Små mengder blank væske og lett lukt fra navlen kan være normalt og ufarlig. Dersom du ser at navlen og eventuelt huden rundt navlen , blir økende rød og varm og det kommer puss fra navlen , skal du oppsøke lege for vurdering, råd og eventuelt behandling.

Til tider kommer det en illeluktende hvit væske fra navlen min. Har innovernavle og dersom jeg ikke umiddelbart får vasket bort væsken størkner den liksom på huden rundt navlen. Jeg bærer på litt for mange kilo (er 1og 86kg), det skal jeg ærlig innrømme.


Er det flere som har det sånn? Magen min er 3-delt når jeg sitter. Min mor tog noget vat, tørede det af og satte noget specielt bakterie papir (noget der skal fjerne bakterierne) ind i min navlen og satte noget plaster over. Det har hun nu gjort i to dage.


Så alt i alt, er der blod , væske og det der stads.

Kommer sånn hvit guffe når jeg klemmer på den. Men sliter med en ting. Sånn har den vært helt siden jeg var liten, hender seg den kan blø litt. Har lenge hatt lyst på piercing i navlen , men kan jo ikke ta det når navlen min er sånn.


Alltid tørka meg godt etter dusj og bading. Blodet fra navlen kan gå både på barn og voksne. Jeg sliter i noen perioder med væske fra navlen.


I går så skulle jeg vaske navlen med q-tips og sterilt vann, da var det blod i navlen. Det du nå nevner med navlen din, syns jeg at du skal prate med en lege om. Det er skikkelig vondt når det kommer ut blod.


Ufullstendig utviklet eller svekket bindevev og muskulatur rundt navlen (den fibromuskulære umbilical-ringen) gjør at bukinnhold kan presse seg ut ved navlen. Den viktigste disponerende faktoren hos barn er at barnet er for tidlig født. Jeg har betændelse i min navle. Herved bliver den bindevævshinde, der er i bugvæggen, svækket og brister.


Hvis man får navlebrok som voksen, kan tarmslynger presses ud i broksækken. Du bør kontakte lege ved forverring av sykdommen.

Får du feber, sterke smerter, blod i avføringen, svimmelhet eller blir uttørret, bør du kontakte lege så raskt som mulig. Snask og blod fra navlestumpen. Det kan have en meget ubehagelig rådden lugt, hvilket er normalt. Der kan også ses snask fra navlen inden navlestumpen falder af.


Mangel på væske og fiber i kostholdet utfordrer harde avføring, noe som er vanskelig å forlate kroppen. Barn som ikke bruker nok væsker, opplever ofte forstoppelse. Lyskebrokk oppstår i lysken, og er den vanligste typen.


Ventral brokk er en type brokk som oppstår like over navlen området og gjør ikke vondt så mye som de andre. Noen mennesker har hiatus brokk der magen stikker inn i brystkassen. Tørk navlen ved å klappe området med en myk papirhåndkle. Unngå å gni området tørt med tørkepapir, da det kan forverre navlen og forårsake fuzz fra papirhåndkle å bli sittende fast i åpningen. Ikke bruk trange klær som gnis opp mot navle ring.


Navlebrokk skjer innenfor navlen. Din bukse eller skjørt midjen bør ikke være direkte over ringen. Eg er ein gutt på 18år. Eg har i den siste ha det kommet blod og ille luktande væske frå navlen.


Har slitt me det i ca ein måne. Får det ofte når eg trenar eller er i fysisk aktivitet. Såg Lise1hadde hatt mykje det same, men eg har ikkje verkt eller noko slikt. Hvis du er den type, der får myrekryb, når du hører om kroppens mange bakterier, er det en god ide at standse læsningen her. Alle andre læsere opfordres i stedet til at vende blikket væk fra skærmen, ned mod maven og give navlen et øjebliks opmærksomhed.


Jeg renser med en vatpind og van men er der nogle af jer der kender det samme? Min navle er ret dyb, og så er jeg lidt tyk på maven, hvis det har noget at sige. En navlen betennelsen er som navnet tilsier en betennelse eller infeksjon i navlen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg