tirsdag 8. desember 2015

Skinkestek saus

Skinkestek saus

Se utvalget og opplev smakene her. Har du tips eller ideer? Gilde er opptatt av miljøet. Dette kaller vi griseløftet. Smakfulle oppskrifter. Bestill nå og betal ved utsjekking.


Skinkestek er søndagsmat, mormormat og tradisjon. Med saftig kjøtt, sprø svor, tykk brun saus , epler og svisker blir dette et måltid som samler familien rundt bordet. Når du steker steken får du god kraft som du kan bruke til å lage go hjemmelaget saus , og på mandagen er det ofte fortsatt steik igjen som du kan varme opp til lettvint middag. I butikkene finner du skinkestek både med og uten svor. Hvordan lager dere saus til skinkestek ? Helt fra grunnen av altså, med kraft fra steken.


I tilfelle det skjærer seg helt på julaften. Noen posesaus som kan brukes og evt. Lea - begynner å få julenerver. I denne oppskriften så ønsker jeg å få sprø svor. Så jeg tar av nettingen før jeg steker.


Skinkestek saus

Gnir så steken godt inn med salt og pepper, og ruter den opp i skinnet. Stikker så inn steketermometeret. Som et alternativ til brun saus til ribbe kan du prøve denne oppskriften på julesaus. Den passer også perfekt til skinkestek (svinestek) og svinekam. Tilsett varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 1C.


Steken er ferdig når steketermometeret viser C. Steken kan serveres varm med ovnsbakt løk, sukkererter, aprikos og en saus tilsmakt med litt aprikosyltetøy, eller kald med en god salat. Rens løk og del den i store båter. Skrell gulrot og del i store biter.


Legg grønnsakene i en ildfast form. Ta av strømpen på skinkesteken. Se film og oppskrifter for hvordan du tilbereder surret svinestek, hvor lang steketid du bør beregne og hvor mye svinestek du beregner per person.


Bruk en skarp kniv og rut svoren. Svinestek stekes på samme måte som skinkestek. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Den gode gamle klassikeren de aller fleste av oss kjenner.


Skinkestek saus

Mer plass, lunt miljø, mer lek. Server med kokte poteter og god saus , og du har et godt festmåltid. En rett som i seg selv er verd en feiring – og hva passer vel bedre en høstgrå ettermiddag i oktober? Men jeg er ikke så god på tradisjonelle retter, og iallefall ikke sauser , så jeg ble veldig glad når mamma sa hun skulle lage skinkestek til søndagsmiddag.


Da følger det med skikkelig brun saus , kokte poteter og surkål. La steken hvile i minutter (viktig!) før du skjærer den i tynne skiver. Mens du venter koker du poteter, surkål og lager sausen.


Kraften i bunnen av formen er nemlig et supert utgangspunkt for den perfekte skysaus. Hell alt innholdet i bunnen av formen ned i en kasserolle gjennom ei sil. Sil stekesjyen som er i formen over i en kjele. Kutt smør i terninger og visp det inn i sjyen til slutt. Det er mye spennende du kan gjøre med en skinkestek , men finnes det noe bedre enn en minnerik mormorvariant, med saftig kjøtt, sprø svor, tykk brun saus , epler og svisker?


Bring de gode gamle mattradisjonene videre med denne ærværdige klassikeren. For mange hører skinkestek julen til, og den er perfekt å tjuvstarte sesongen med om du vil vente med ribben til selveste julaften. Klassisk tilbehør er rødkål, poteter og saus , men her kan du også være kreativ og prøve nye, spennende varianter av tilbehør til skinkestek. Smelt smør og rør inn hvetemel til det blir en jevn røre.


Skinkestek saus

Spe med varm stekesjy tilsatt vann (tilsammen dl) og rør godt sammen, hvis ikke blir det klumper! La sausen putre 5-minutter før du tilsetter fløten. Saus til svinestek Brun smør og mel, rør hele tiden. Tilsett rødvin og la sausen koke uten lokk i minst minutter.


Tilbehør til svinestek Del eplene i to, ta ut kjernehusene og kok eplene i vann med litt sukker. La sviskene koke med de siste minuttene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg