torsdag 9. februar 2017

Enkeltpersonforetak

Enkelt regnskapsprogram på nett! Se selv på to minutter. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Finn enkeltpersonforetak nå på Kensaq. Skal du starte for deg selv?


Denne organisasjonsformen har noen fordeler.

Det gir deg stor grad av frihet, men kan også gi betydelig risiko fordi du har personlig ansvar for økonomien. Et enkeltpersonforetak kan ikke overdras fra en innehaver til en annen. Grunnen til dette er at innehaver er identifisert gjennom sitt foretak, og har fullt personlig ansvar for gjeld og forpliktelser foretaket har. Det er bare ved uskifte et enkeltpersonforetak kan skifte innehaver.


Har du en god idé og vil være din egen sjef? Følg drømmen og start ditt enkeltpersonforetak. Vi hjelper deg steg for steg gjennom registreringen.


Kort og konsist minileksikon som gjennomgår mange av de grunnleggende momentene og ordforklaring på ulike begreper rundt det å drive et enkeltpersonforetak.

Innehaveren av et enkeltpersonforetak har alene et ubegrenset ansvar for virksomhetens forpliktelser, dvs. Du må registrere et enkeltpersonforetak i Enhetsregisteret for å få organisasjonsnummer. Hvis du ønsker å starte et enkeltpersonforetak må du velge foretaksnavn og beskrive virksomheten du skal drive. Her får du vite hva som kreves for å starte et enkeltpersonforetak , og hvordan du går frem når du skal registrere foretaket. Skattekort, skattemelding (selvangivelse), skatteoppgjør, skattelister, tema og fradrag som hjelper deg til å få riktig skatt.


Her kommer en enkel innføring, fulgt av noen tips for hvordan håndtere dette i praksis. I et enkeltpersonforetak er eieren som driver selskapet ansvarlig for virksomheten på egen regning. For å bli kunde hos oss og komme nærmere målet om å bli din egen sjef, må du ha et organisasjonsnummer. Det får du enkelt ved å registrere enkeltpersonforetaket i Brønnøysundregistrene. Se hvilke muligheter du har med ENK, og hva du må passe deg for.


Alle som har et enkeltpersonforetak beskattes løpende etter foretaksmodellen. Du betaler forskuddsskatt fire ganger årlig, basert på forventet overskudd. Ulikt beskatning i aksjeselskap, skal overskuddet beskattes som personinntekt, uavhengig av om overskuddet tas ut av virksomheten eller ikke. For å kunne starte et enkeltpersonforetak (ENK) må du være over år (år i visse tifeller) og ha en adresse i Norge.


Foretaket driver du for egen regning og risiko. Bilutgifter kan føres på to forskjellige måter i et enkeltpersonforetak. Du må velge et av disse alternativene, for det er ikke mulig å kreve begge.


Dette er den vanligste måten å regn.

Du får skattefradrag for innbetalinger til pensjonsordninger. Jeg har startet opp en enkeltpersonforetak. Men har ikke noe salg enda. Er ikke registrert i mva registeret. Har kjøpt inn utstyr til å lage det som jeg ønsker å selge.


Maskinen koster 20. Vil jeg få tilbake 10.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg