onsdag 8. februar 2017

Saus til stekt laks

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Vi har oppskriften.


Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får.

Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken.


Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter. Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen. Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr.


Jeg steker opp løk og hvitløk med litt salt og pepper, og har i et fløtehus eller to (avhengig av hvor mange som kommer til middag. ) Lar det putre sammen med oppskjærte grønnsaker, og steker sjampinjonger ved siden av.

Når grønnsakene nærmer seg ferdig har jeg oppi laksebiter og lar alt småputre til laksen er gjennomvarm. Hvit saus er klassisk tilbehør til for eksempel. BBQ- saus passer perfekt til alt kjøtt som er grillet eller stekt. Wok: Wok først grønnsaker og saus , så lar du laksefilet i biter trekke på toppen under lokk til den skiver seg lett. For eksempel kan du woke grønnsaker med kokosmelk.


Legg laksefilet i biter over ferdig freste grønnsaker i kokosmelk, legg på lokk og la trekke. Stekt laks : Krydre lakseterningene med salt og nykvernet pepper. Varm litt olivenolje i en teflonpanne og stek laksen raskt på alle kanter i et par minutter. Server stekt laks med varm saus. Tre saus alternativer: Løksaus: Rens løken og skjær i skiver.


Kok løken i olje og vann til løken er mør. Crème Fraîche, sitrussaft og soyasaus gir en saus til laksen med en fantastisk smak. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat.


Nå som hverdagen er tilbake for fullt, passer det med kjappe og gode middager. Her har jeg laget en rett med stekt laksefilet på en seng av pasta vendt i en smakfull saus. Ekstra godt blir det med revet parmesan på toppen.

Den røde fisken er nydelig både rå, stekt , ovnsbakt, røkt og gravet. Laks er ofte en favoritt når det kommer til fisk. Spis den som filet, i fiskesuppe, som burger, i wok, i wrap eller selvfølgelig som sushi. Lærer du deg disse sausene, trenger du aldri mer bruke pose. Her er ti oppskrifter på hjemmelagd saus til kjøtt, fisk, fugl, pasta og pizza.


Brokkoli med masse hvitløk og ris kokt i kokosmelk er supert tilbehør. Litt ekstra soyasaus ved siden av er også godt. Rask, enkelt og et sunnere middagsalternativ er noe vi setter pris på.


Dette har gjort denne oppskriften av laks surrende i en herlig creme fraiche- saus til en av våre favoritter. Ruccola og persille er også knallgodt til pasta med laks. Prøv den og du vil bli hektet. Eller du kan prøve en deilig tomat- og mascarponesaus som er smakt til med hvitvin eller eplejuice.


Fløte eller crème fraîche gir en fyldigere saus. MENYs egen hvite saus med gressløk helles over til slutt og gjør dette til en komplett middag for hele familien. Saus : Finhakk sjalottløk og ha den i en kjele sammen med vinen.


Kok opp og reduser til nesten all væske er borte. Tilsett fløte, kok opp og reduser til halvparten. Ta sausen av varmen og rør inn smør, litt etter litt. Smak til med salt og sitron.


Bland inn finhakket gressløk rett for servering. Her finner du oppskrifter av SALMA laks til alle anledninger, og gode tips til tilberedningsmåter. Den andre varianten på lista er også superenkel.


Det er bare å skive opp litt sitron og appelsin og legge på litt rosmarin. Du kan selvsagt bruke tørket rosmarin også. Superkokk Bent Stiansen står for den siste varianten.


Det er i utgangspunktet en ørret, men den kan byttes ut med laks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg