tirsdag 14. februar 2017

Autorisasjon sykepleier

Som sykepleier må du kunne lede og ta ansvar for samarbeidet. Noen sykepleiere velger å ta videreutdanning og spesialisere seg. Da kan du blant annet bli jordmor, helsesøster, barnesykepleier, anestesi-, operasjon- eller intensivsykepleier. Du må ha autorisasjon for å jobbe som sykepleier.


Søknad om autorisasjon skal sendes inn når utdanning er avsluttet og bestått.

Og selv om behandlingstiden er kort, kan det være dager hvor den ansatte ikke har fått sin autorisasjon. NSF Rogaland har undersøkt regelverket rundt dette for å ivareta våre studentmedlemmer. Tilbakemeldingene er entydige: Ingen kan jobbe som sykepleier og ha sykepleiefaglig ansvar før vedkommende har mottatt sin autorisasjon. Er det uetisk for en sykepleier å bli kjæreste med en tidligere pasient? Artikkelen omhandler bakgrunn for og erfaringer knyttet til kompletterende utdanning for sykepleiere utdannet utenfor EU og beskriver den formelle og opplevde veien til autorisasjon som sykepleier i Norge.


Veien til autorisasjon synes komplisert, urettferdig og uforutsigbar, og det er et stort behov for et bedre system. Gebyret betales i Altinn når du registrerer søknad om autorisasjon eller lisens. Klage på vedtak: Når godkjenningsmyndigheten har fattet et vedtak har du mulighet til å klage på dette vedtaket.

Vedtaket kan påklages etter reglene i forvaltningsloven kap. Vi må likevel foreta en samlet vurdering av om din autorisasjon skal tilbakekalles. Det innebærer at alle som skal arbeide som sykepleiere må ha autorisasjon , eller en tilsvarende offisiell tillatelse for å utøve yrket i Norge. For søkere fra nordiske lan EØS-land og land utenfor.


Helsepersonelloven), § 48. I Norge er enkelte yrker lovregulerte, og krever autorisasjon for å kunne utøves. Autorisasjon som sykepleier.


Er du utdannet sykepleier i et annet lan og ønsker jobb i Norge, må du derfor søke om autorisasjon hos. Sykepleier er et slikt yrke. Vedtak derfra kan så bringes inn for de ordinære domstoler med tingretten som første instans.


En barnesykepleier er en sykepleier med videreutdanning som pleier syke nyfødte, barn og ungdom i alderen 0–år. Også her kan alle sider av saken prøves. Barnesykepleieren bidrar til at barn og unge mestrer sykdom og funksjonssvikt.


Vedtak om tilbakekall av autorisasjon som sykepleier. Statens helsetilsyn har vedtatt å tilbakekalle din autorisasjon som sykepleier i medhold av helsepersonelloven§ frste ledd. Tittelen sykepleier er en beskyttet yrkestittel med hjemmel i Lov om helsepersonell m.

Søker med kvalifikasjonsbevis som sykepleier fra Polen og Romania som enten er utferdiget før det tidspunkt som følger av forskriften vedlegg II punkt 5. Du får gode kollegaer og vil jobbe i et faglig miljø der det er lett å spørre om råd og hjelp. Hva er autorisasjon ? Hvilke yrkesgrupper innenfor utdanningsprogram for helse- og oppvekstfag må ha autorisasjon ? Hvordan går du fram for å få autorisasjon ? Bruk lenkene og finn fram søknadsskjemaet for autorisasjon. Hvorfor har noen yrkesgrupper autorisasjon ? Når og hvordan kan du miste autorisasjonen din?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg