torsdag 2. februar 2017

Dampe poteter i mikro

Da blir de gjennomkokt først, så kan ovnen sørge for den deilige sprø skorpen etterpå. Husk at du må stikke hull på poteten før du har den i mikroen. Damp grønnsaker Du kan dampe både gulrot, brokkoli og andre grønnsaker i ovnen. Både i min gamle og i min nye micro.


Jeg stikker hull på skallet, legger dem i en boks med litt vann i bunnen, og kjører på.

Og da blir de altså så seige at det er uaktuelt å servere slikt til andre. Poteter tar nærmere minutter å koke i vann, men i mikroen er det gjort på 5-minutter ca, og smaken er den samme! Hvor lenge grønnsakene skal stå i mikroen avhenger av mengden.


Sv: Poteter - koke eller dampe ? Da jeg flytta ut måtte jeg lære å koke dem istedet. Nå damper og koker jeg om hverandre alt ettersom. De aller fleste husstander er i dag i besittelse av en mikrobølgeovn.

Det har for mange nesten blitt utenkelig å varme opp mat eller koke poteter uten denne hendige lille kjøkkenhjelperen, og det finnes et hav at matvarer på markedet i dag som er spesiallaget for å tilberedes i mikrobølgeovnen. Vannbrettet : to håndtak for sikker håndtering av Mikro Gourmet. Kok på full guffe i 3-minutter, eller til grønnsakene er myke. Mange koker gulrot, potet , brokkoli, blomkål, kålrot o. Poteten er populær i Norge – og ikke uten grunn!


Den er en fin kilde til vitamin C. Så poteten kan du spise med god samvittighet i et balansert kosthold. Men variasjon er viktig, ellers kan enhver potetspiser gå lei. Ta en stor potet eller to små – eller så mye som passer. Jeg pleier ikke å skrelle poteten , når skallet er så tynt og rent som her så er det like greit å ikke skrelle den.


Helt nye poteter skal legges i vannet når det koker, men ellers legges potetene i det kalde vannet som så kokes opp. Man kan evt salte poteter som er ferdig skrellet. Tiden er avhengig av størrelse, og om det er ny poteter eller gamle. Koke- og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen.


La potetene hvile litt før servering, da kommer potetenes konsistens og smak best frem. Mat tilberedt med damp inneholder mer næring Et pluss for helsen.

De som spiser sunt, holder seg lenger i forMed Mieles dampovn kan du tilberede sunn mat mens de aller fleste næringsstoffer bevares. Tilberedning med damp sørger for at den intensive og naturlige smaken på maten samt vitaminer, mineraler og næringsstoffer bevares. Blir egget for varmt kan det eksplodere, fordi damp og varme ikke har noen mulighet for å slippe ut. Denne typen plast kan smelte og avgi farlige gasser ved oppvarming i mikro. Vær oppmerksom på koketiden, brokkolien skal fortsatt ha spenst når du serverer den.


Vi anbefaler at du damper eller wokker brokkoli, da beholder den både farge, smak og konsistens. Damp gir ikke bare en naturlig smak og farge, men bevarer matens næringsinnhold. Faktisk bevarer damp vitaminene og mineralene bedre enn klassisk tilberedning av maten. Om du for eksempel koker grønnsaker forsvinner en hel del av næringsinnholdet i vannet. Dampede grønnsaker vil derimot bevare alt av næring.


Det er mindre viktig om du koker eller damper gulrøtter og poteter. Skal du dampe disse, bør du kutte dem litt opp for å spare tid. Forskning har også vist at du bør bruke kortest mulig tid når du tilbereder grønnsaker. Bruk kortest mulig tid. Varm opp vannet først, enten du vil dampe eller koke grønnsakene.


Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress. Legg et lag med mandelpoteter i bunnen av en stor kjele. Fyll på vann til potetene er dekket. Legg kjøttet over potetene og kok opp. Damp pinnekjøttet 3-timer under lokk til kjøttet begynner å løsne fra beina.


Skrell kålrot og gulrot, del opp i grove biter. Dekk røttene med vann i kjelen og kok til de er møre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg