onsdag 8. februar 2017

Sopp i spiserøret

Du forteller at din mor har fått påvist betennelse og sopp i spiserøret og at hun har problemer med å svelge mat. Jeg antar ut fra din alder at din mor må være i, eller omkring, årene. Jeg får svare direkte på spørsmålet ditt, om hvordan det er mulig å få sopp i spiserøret.


Sopp i spiserøret

Candida sopp i spiserøret er behandlet med anti- sopp swish og svelge væsker eller pastiller. Selv om du finner fersk sopp i råvarer og grønnsaker delen av dagligvarebutikk, sopp er ikke grønnsaker. De brukes i forbindelse med andre grønnsaker, så vel som spises alene. Sjansene for å spise en giftig sopp kjøpt fra en matbutikk er svært sjeldne, siden alle sopp merket for forbruk er vokst og dyrket på sopp gårder.


Behandlingstiden ved sopp i munnhulen er vanligvis 1-uker, men helt opp til uker kan være aktuelt ved spesielt hissig infeksjon. Dersom det også er soppinfeksjon i munnvikene, behandles det med klotrimazol krem som påsmøres 3-ganger daglig i 1-uker. Candidiasis er en sykdom forårsaket av en sopp av slekten Candida. Sykdommen kan påvirke både hud og slimhinne i indre organer.


Sopp i spiserøret

HPV-infeksjon i spiserøret kan øke risikoen for en sjelden form for plateepitelcarcinom. Ha et sunt kosthold med mye grønnsaker og begrens mengden bearbeidet kjøtt. Andre faktorer som kan gi økt risiko. Arbeid i foroverbøyd stilling gir økt risiko for refluks av magesyre opp i spiserøret som kan medføre betennelse i spiserøret. Sjeldnere årsaker er sopp eller andre infeksjoner, for eksempel herpes.


Dersom det er trange partier i spiserøret kan disse blokkes ut uten operasjon, men det kan være nødvendig med flere behandlinger for å få et godt resultat. Laserbehandling kan også være aktuelt. Dersom det skulle foreligge en svulst er det ofte mulig med kirurgisk behandling, og strålebehandling kan også være aktuelt.


Enkelte candida-arter kan forårsake sykdom hos mennesker. Candida ble tidligere kalt Monilia. Vanligst er Candida albicans. Det er påvist over 2ulike arter.


Av naturmedisiner finnes flere forslag til sopp i munn:-Et gammelt kjerringråd er å drikke blå Farris-Aloe Vera som drikk har antiinfeksiøse egenskaper og kan prøves. Blåbær,valnøttblader inneholder garvestoffer som har antiinfeksiøs egenskaper mot sopp. Solhatt er et godt forslag.


Sopp i spiserøret

Spiserørsbetennelse (øsofagitt) er en irritasjonstilstand i slimhinnen i spiserøret. Det oppstår først og fremst når surt mageinnhold kommer for ofte opp i spiserøret. Esophageal candidiasis som overvekst av sopp i spiserøret. Magesyre er viktig for å hindre vekst av sopp i spiserøret. Prilosec for en lang tid et gunstig miljø for vekst av sopp i spiserøret som Prilosec blokkerer produksjonen av syre i magen.


Infeksiøs - spiserøret blir infisert ved inntak av sekreter fra bihulene i kronisk betennelse i mandlene, ubehandlede karies tenner. Thermal - det har samme effekt som altfor varm mat og kald også. Soppen behandles med stikkpiller. Tablettbehandling anbefales ikke til gravide. Hva er sopp i spiserøret ? Det behandles med et soppmiddel som mikstur eller sugetablett.


Sopp i spiserøret skyldes Candida-soppen. Ubehandlet sopp i munnen kan spre seg til spiserøret. Jeg har sårhet, kløe og svie nedentil, hva kan det være? Samtidig passerer denne delen av spiserøret gjennom et hull i den muskelplaten som heter mellomgulvet.


Mellomgulvet forsterker på denne måten spiserørets lukkemuskel slik at systemet fungerer som en slags enveisventil. Hvis enveisventilen ikke fungerer ordentlig vil magesyren kunne gli opp spiserøret. Her kan det være aktuelt med karutvidende midler mot Raynauds fenomen og sårdannelser på fingre og tær, syrenøytraliserende midler ved oppstøt og andre plager på grunn av magesyrepåvirkning i spiserøret , midler til hindring eller forsinkelse av bindevevsdannelser i lungevevet eller midler til behandling av blodtrykksøkning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg