fredag 13. mai 2016

Ferdig kransekake

En hver festlig anledning trenger en kransekake ! Ferdig pyntet med ringer, enklere kan det ikke bli. Kransekake er vel festkaken over alle festkaker. Populær som den er passer kransekake til 17.


Hjemmelaget kransekake er ikke så komplisert å få til, men krever at deigen lages minst dagen før den skal trilles ut og stekes.

Jeg har aldri laget kransekake med ferdig mandelmel, men så lenge du ikke bruker det melet som er fettredusert, så tror jeg det skal gå helt fint. Det kan hende de ferdigmalte mandlene suger litt mer væske, men det er jo bare å tilsette bittelitt mer eggehvite om du massen skulle bli helt umulig å jobbe med. Du har kanskje hørt at det kan være vanskelig å bake kransekake ? Det behøver det heldigvis ikke være. Har alltid hatt hell med kransekake , men det lykkes ikke i min nye konveksjons ovn. Stekes på samme måte som før, tenker det har noe med ovnen min å gjøre.


Hver eneste natt, og hver eneste dag, bakes det ferske bakervarer i vårt bakeri og konditori på Grini Næringspark. Her kommer en skikkelig latmannsversjon av kransekake.

Jeg kjøper rett og slett ferdig marsipan og ruller ut, og steker, monterer og pynter. Når marsipanen stekes, får den en seig, kransekakeaktig konsistens og smak. Man kan også skjære rullen i skiver og steke som kjeks, kjempegodt. I stedet for å steke en tradisjonell kransekake kan du lage små stenger som dyppes i sjokolade og hakkede nøtter. Enkle kransekakestenger er veldig lettvinte å lage hvis du bruker ferdigkjøpt kransekakemasse og smaker kjempegodt.


Kakene er dessuten veldig fine å servere som tilbehør til is eller annen type dessert. Kjekt å ha på lur i kakeboksen eller i fryseren! Oppskriften gir stk. Fortsett til kaken er ferdig. Når glasuren stivner, vil ringene også være limt sammen.


Smellbonboner og flagg festes ofte som pynt. Det var vanskelig å plukke ut en favoritt, men kransekaken er nok en av topp 3. Disse seige og gode kransekake -cookiesene som er klare på halvtimen, er et aldri så lite julemirakel som du sent vil glemme. Ikke rart juletiden blir stressende når man i tillegg til å vaske, rydde og kjøpe julegaver, skal lage syv slag julekaker. Da er det greit å ha noen triks opp i ermet. Det er også en fin gave å gi bort.


Nå har jeg for første gang klart å lage seig kransekake.

Jeg har prøvet det ut så mange ganger uten noe godt resultat. Hverken kransekake eller nøttekysser veldig søtt, så om du vil ha det søtere,. Jeg ventet også med å dyppe i sjokolade til jeg var ferdig med alle kakene.


Jeg snappet med meg en blå Odense mandelmasse i butikken, i den tro at det var marsipan, men den er rød og slett ikke så svulmende diger. Nå får jeg lage marsipan selv. Jaja, det skal nok gå. Men hva skal jeg gjøre med all den mandelmassen?


Og skal den evt blandes med noe før man.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg