torsdag 12. mai 2016

Adjektivhistorie mal bursdag

Vi har det du trenger til festen - Stort utvalg i bursdagsgaver også - Kjøp her! Sprell har mye pynt og dekorasjoner så festen bliver perfekt. Noen bursdager er mer vanlige en andre og noen ganske uvanlige.


Når vi lager en adjektivfortelling kan vi enten la barna finne på adjektivene selv, eller vi kan gi hvert barn en lapp med et adjektiv på. Kanskje har du med vinterbarn tenkt tanken at det hadde vært mye enklere å arrangere bursdag om det hadde vært sommer og. Her er alle adjektiv markert med rød skrift. Det ble mange artige historier ut av dette, og det er lurt å tenke på hvor mye forskjellige adjektiv kan forandre en historie. Hobbyforskning viser at lite kan ta stikke hull på en dyster boble bedre enn en _____ adjektivhistorie.


Nå fortjener den sin _____ renessanse. Dette er mitt råd: Invitér en gjeng. La adjektivene flomme. Finn frem penn og papir. Så kan den _____ høsten bare komme.


Har ikke en fiks ferdig adjektivhistorie , men kanskje jeg kan hjelpe deg litt på vei. I dag er dere endelig kommet i bursdag til den ____ (navnet på jenta). Alle de stygge elevene hadde med seg langrennsski, soveposer og en morsom sekk med mat og varmt tøy.


Voksne, ungdom, barn Historien handler om konfirmasjonsfesten der mange gjester blir nevnt. Du får også med en del forslag til adjektiver som du kan lese opp, slik at dere lettere kommer i gang. Bursdag til helga, er det noen som har en knakende god adjektivfortelling jeg kan få og bygge videre på?


Det blir alltid latter når du leser den høyt etterpå. Skriv en historie med plass til adjektiv. La gjerne historien dreie seg om dem som er på festen, da blir det ekstra moro. Barna sier adjektiv etter tur, og når historien skal leses opp blir det garantert mye latter. Passer for: Fra cirka år.


Arranger en quiz for barna. Sett dem sammen i lag, og la dem konkurrere mot. Det var en gang en skinnende skole. Den skolen var så kul at alle de rike barna ville gå på den praktfulle skolen. Jeg og moren min skal feire bursdag sammen og får en del gjester.


Vi lurer fælt på hva vi skal ha som underholdning. Har lest litt på nett og spurt litt rundt, men det er så mye flaut ute å går. Tenker da på dans, sang og aktive leker hvor folk må løpe omkring og gjøre ting. Du må finne den på selv.


Jeg lager alltid en fortelling som handler om barna som skal være med i besøket. Når barna sitter ved bordet, kan de foreslå morsomme adjektiver som du fyller inn i de ledige feltene. Historien kan være helt utrolig enkelt - for eksempel om en utflukt, et besøk, el. Når du leser opp den ferdige skrullete historien, er du garantert å høre latter. Trodde ikke det ville være så artig lenger,men sambo og jeg lo så vi grein!


Adjektivfortelling! En adjektivfortelling er en selskapslek der deltakerne skal velge tilfeldige adjektiver til en skrevet fortelling som holdes skjult. En spilleder skriver inn adjektivene foran substantivene i teksten og leser opp historien når alle ordene er på plass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg