onsdag 25. mai 2016

Hvor mange ml tilsvarer en ss

Spiseskje er ikke en SI-enhet. Symbolet for spiseskje er ss. En spiseskje er vanligvis definert som milliliter (ml ), men dette kan variere etter hvor man er i verden. Her finner du vekt og mål på en del matvarer som du ofte bruker i kjøkkenet. Skal du for eksempel bake og mangler kjøkkenvekt, så kan du finne ut hvor mye de ulike ingrediensene veier i denne tabellen.


Denne hendige oversikten gir deg svaret.

Hvor mange ml tilsvarer en spiseskje? Hvem har vel en barneskje liggende i kjøkkenskuffen? Bruk denne tabellen for å finne ut hvor mye dette tilsvarer i andre mål. Recipes WordPress Theme is designed and developed for recipe publishing. Take a good look aroun and learn the features of Recipes.


Ja, jeg vet at jeg er grønn til å lage mat. Men, takk for svar. Dersom jeg tar ss m. Jeg innbiller meg at det skal være gram fett ( 1kcal) men den digitale vekta mi viser gram fett i en spiseskje.

Mulig vekta mi er for unøyaktig. En teskje er vanligvis definert som fem milliliter (ml ), men dette kan variere etter hvor man er i verden. Teskje er en enhet som hovedsakelig brukes til å måle opp små mengder i forbindelse med matlaging.


Når en skal måle opp en teskje er det viktig å bruke et mål som nøyaktig angir fem milliliter fremfor å bruke en tilfeldig teskje. Velg stk og scroll ned til agurk, og du ser vekten på disse i gram. Klikk på selve navnet og kom til agurksiden som viser enda flere enheter og mål.


Ved beregning av enheter på oppskrifter blir alle mål regnet om til gram. Det står at en vanlig porsjon er gram pulver. Er det noen som vet sånn ca hvor mange ss pulver som tilsvarer gram?


Noen som vet hvor mange ml nan en måleskje tilsvarer ? Eller så kan du måle opp 1ml vann og ta nan oppi til du havner. SJEKKET: dl sukker tilsvarer omtrent gram. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer.


Skal du lage makroner eller marengs regnes gjerne mel og melis i forhold til eggehvitens vekt. Er du Pascal Dupuy er det viktig å være hundre prosent nøyaktig, men vi har imponert med makroner, helt uten å veie en eneste eggehvite. Legen har ordinert en dose på mmol.


Omregning av vekt og mål er nyttig hvis batteriene på kjøkkenvekten er flate og du må ty til et desilitermål i stedet. Gjøre om fra fl til ml.

For å gjøre om fluid ounces til milliliter kan vi gange med det samme tallet, som i eksempelet nedenfor når vi vil vite hvor mange milliliter fl. En litt større målenhet for flytende ting er pint, som tilsvarer fluid ounces. Da er selvsagt spørsmlet - hvor mye alkohol er en enhet? Nei, det er ikke så enkelt som at en øl eller drink tilsvarer én enhet.


Norge bruker samme mål for alkoholenheter som WHO og våre naboland (noen lan som Storbritannia, beregner på egen måte). For å beregne mengde legemiddel på grunnlag av dråper, må en vite hvor mange dråper av væsken som skal til for å få ml oppløsning. Dette fordi ml vann ved °C, vil oppmålt med en normaldråpeteller gi dråper. Jeg tenkte å lage en mousse til dessert, og har funnet en oppskrift jeg vil bruke. Opprinnelig lagt inn av Trolljenta, her.


Sitter her og leser om Udos choice.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg