mandag 16. mai 2016

Bake brød i langpanne

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk! Variasjon i det daglige brødet gir god matlyst! La deg inspirere her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her.

Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner. Eltefritt og enkelt. Brød i langpanne betyr å bake fire grovbrød samtidig. Putt langpannebrødene av grov rug og hvete i frysen, så får du alltid fersk brød til hverdagen.


Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Etter å ha kjøpt ett økologisk brød til kr, bestemte jeg meg også for å bake brød selv.

Fant heldigvis denne oppskriften, ble kjempefornøyd med mine første bakeresultat og presterte å imponere samboeren min med det samme. Bak ut til fire brød og ha dem i smurt langpanne. Smør mellom brødene med smeltet margarin, så de ikke henger sammen. Litt flaksalt og rosmarin på toppen gjør at det smaker himmelsk.


Passer perfekt som tilbehør til annen mat og egner seg supert som nistebrød. Del deigen i 2-emner og form til brød. Legg brødene i smurte former eller i bakepapirkledt langpanne med litt bakepapir mellom hvert brød. Deigen kan også formes til runde brød og legges i godt melete kurver.


Dekk brødene med et kjøkkenklede og la etterheve ca. Hvis det går mye brød til frokost, lunsj og matpakke, kan det lønne seg å bake store porsjoner. Denne oppskriften gir gode grovbrød som du kan steke samtidig i langpanne. Et brød bakt med siktet mel henger ofte bedre sammen enn et brød bakt med grovere sammalt mel.


Likevel er det grovt brød vi bør velge i hverdagen, og det kan derfor være lurt å ta med seg noen baketips neste gang du skal prøve å bake et godt grovbrød hjemme. Velg minst fint sammalt mel. Saftig speltbrød i langpanne.


Hei, denne focaccia ble tørr og alt for høy i min langpanne.

Utelot 3g mel da jeg så hvor det bar. Andre oppskrifter jeg har prøvd har gitt løs deig og saftig brød. Her derimot ble det alt for fast deig. Forholdet væske – mel synes ikke å stemme. Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt.


Smarte løsninger som gjør hverdagen enkel og morsom både på kontoret og hjemme. For oss som liker å bake. Boller og brød Tips og triks på 17.


Det grove brytebrødet er så vanedannende at Helene rett og slett er nødt til å bake det minst hver fjortende dag slik at hun alltid har det på lur i fryseren. Heldigvis er det lett å lage mye i en langpanne på en gang. I fryseren holder det seg ferskt lenge. Helt supert også til dager hvor vi har suppe til middag, forteller hun. Gikk over all forventning#128077; anbefaler det til alle som ikke har tid å lage den samme dag!


Hadde deigen i langpanne og satt den i kjøleskapet over natten. Elsker bloggen din og bruker masse av oppskriftene dine. Har tenkt å bake brød i langpanne nå, og hva erstatter jeg hvetemel med for å få en grovere bakst. Bruker helst ikke hvetemel i noe, men hva er best å erstatte det med? Melken kan erstattes med vann for.


Dette brødet egner seg godt til frysing. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter.


Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her får du den amerikanske kakeklassikeren Red Velvet Cake som flott og praktisk langpannekake. Denne røde fløyelskaken er egentlig en sjokoladekake, som tilsettes konsentrert konditorfarge slik at fargen blir mørkerød.


Smør en stor langpanne med litt smør og legg i bakepapir. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-minutter. Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv Ole med vispen, klarer du å lese hele navnet før eggedosisen flyter ut, er den stiv nok.


Når ovnen er varm, tar du ut den knallvarme gryta (vær forsiktig!). Ha i deigen, sett på lokket og la brødet bake i omtrent minutter. Brødet skal ha en fin, gyllen skorpe.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg