torsdag 5. mai 2016

Omplassert hund tisser inne

Hvis du har en hund som tisser inne er det lurt å avgrense plassen. La hunden kun få gå fritt i ett eller to rom til problemet er under kontroll. Hunder som tisser når de er alene hjemme bør sove i bur eller kun et lite rom. Flott hund for friluftsfolk. Grei med barn, vant til hjemmeværende i huset, også andre hunder.


Hunden er forsøkt omplassert , men trivdes ikke alene. Det er et must med en annen hund , da gjerne en tispe da han er ganske dominant. Vant til luftegår bjeffer lite men vokter reviret, uerfaren på katt.


Fordi en voksen hund som har lært renslighet når den var valp simpelten ikke tisser inne. Løpske tisper i nabolaget, møte med løpske tisper eller kjent lukten av løpeti hatt besøk i huset av dominant eller konkurrerende hund , den besøkende hund har markert i huset etc. Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar Omplassert hund tisser i sengen.


Du skriver at det er en voksen hund , så da regner jeg med at den er omplassert ? I så fall kan det ha vært problemer i det forrige hjemmet, enten at hunden har blitt mishandlet eller at overgangen fra det forrige hjemmet til dette fortsatt er litt skremmende og alt det som utløser noe skummelt, gjør at hunden skvetter på gulvet. Spør veterinæren Hannhund som tisser inne. Vi er ofte ute med han, og han virker frisk og rask ellers. Det viktigste å starte med er å avklare om det er en fysisk sykdom, for eksempelblærekatarr, som er årsaken.


Hvis hunden er frisk og rask, er grunnen ofte psykisk. Det er dessverre vanskelig å få hunden til å slutte med å tisse innendørs. Hos unge hannhunder kan problemet slutte med alderen, eller ved kastrering. Jeg har ei Briard-tispe på år.


Dette starter 2-dager før jeg merker at hun har fått løpetid og så å si i hele perioden. Husk at hunden ikke vet at det er galt å tisse inne – da hadde den ikke gjort det! Hunden venter med å gjøre fra seg til den kommer hjem.


Bakkekontakt: u har et poeng der men det er ikke så lett nårn tisser inne. Har hatt to hunder før men de var voksne og renslige når jeg overtok dem. Vil nok forsøke å omplassere den allikevel. Den er jo sjarmerende og snill til tusen men noe vill og litt mye piping.


Let adgang til klinikken fra motorvej. Bestil tid til ormekuren hjem. Har en pomeranian på år som plutselig er begynt å tisse inne når jeg forlater han. Helt siden første gang hun hadde løpetid tisser hun inne i forbindelse med løpetida. Begynte med å aldri forlate han om det var noen timer siden lufting, men han kan tisse nå inne selv om det bare er time siden lufting.


Og da alltid om han er alene. Om det hadde vært urinveisinfeksjon, hadde h. Quack skrev: Den var skikkelig fin! Og kondolerer så mye, det er helt grusomt å miste en hund takk! Opplevde det samme med min forrige hund.


Han var også stueren som lten,. Plutselig når han ble rundt år, begynte han å tisse inne igjen. Men mener det ikke tok lang tid før vi ble kvitt det. Mange år siden dette. Gikk oftere ut med han Min nåværende hund markerte inne hos andre før han ble kastrert.


Valper pleier gjerne å få et favorittsted inne hvor de tisser gang på gang. Det er fordi at i deres følsomme neser lukter det potte akkurat der. Derfor er det veldig viktig at du vasker skikkelig der valpen har tisset den første gangen, med f. Ta en ren isboks (eller mindre boks om du har mindre hund ) og gå med hunden i kort bånd og følg etter den som om du var limt fast i halen. I det den viser tegn på å skulle tisse stapper du boksen under, mange hunder synes det er så rart at de hopper opp igjen uten å slippe ut en enste dråpe et par ganger, men det går til slutt.


Når ulykken skjer inne. Hvis du ser at hunden tisser eller bæsjer går det greit å avbryte den midt i akten og bære den ut, slik at den kan avslutte det utendørs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg