mandag 27. juli 2015

Selvbestemt abort sverige

Stort utvalg og lave priser. Gratis avbestilling! Svenske kvinner som ønsker abort senere, mellom uke og 2 må søke om særskilt tillatelse hos en egen abortnemnd.


Selvbestemt abort gir ikke flere aborter , det gir først og fremst tryggere aborter. De landene med forbud mot abort er også de landene med flest aborter. Derfor handler det ikke om ja eller nei til at aborter skal skje, det handler om å sikre at alle har tilgang på trygg abort , uansett inntekt og hvor man kommer fra.


Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort. Kvinner som ikke er bosatt i Norge, men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Andre må betale for aborten selv.


Vi har likevel svært lite systematisk kunnskap om abortlovens virkninger. Sverige har sjølvbestemt avbrot til veker. Det fantes også motstandere av selvbestemt abort. Man skiller mellom spontanabort, også kalt naturlig abort , hvor organismen frastøter fosteret og på den måten avbryter svangerskapet, og fremprovosert abort , hvor man avbryter svangerskapet ved hjelp av legemidler eller kirurgiske inngrep.


Abort er en avbrytelse av svangerskapet. Loven om selvbestemt abort er tredve år. De aller fleste aborter i Norge vil, uansett om vi fjerne nemndene, utføres før uke 12.


Selvbestemt abort sverige

Der blir hele prosent av abortene utført før uke mot prosent i Norge. Det er heller ingenting som tilsier at loven om selvbestemt abort i seg selv står i fare dersom vi snakker om den. Da kan man stryke § a, b og c, og hele diskusjonen om. Finland har dei lågaste tala og den høgste andelen medikamentelle avbrot. Motstanderne av loven fryktet galopperende aborttall.


SV og Rødt er de eneste partiene som har programvedtak om å flytte grensen for selvbestemt abort , til henholdsvis 16. Bjørn Backe, leder av Norsk gynekologisk forening, opplyser at de ikke har diskutert selvbestemt abort til uke 1 og foreløpig mener at dagens abortloven fungerer godt. Etter en abort vil mange føle seg lettet, men man kan også ha blandede følelser og vemod. For de fleste vil det hjelpe å snakke med sine nærmeste, eller man kan kontakte fastlege eller de over nevnte nettstedene. Dersom du ønsker mer informasjon, finnes det på helsenorge.


Selvbestemt abort sverige

Sosialstyrelsens rettslige råd som avgjør søknad om abort. Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Finn din ferie i Norge. Kjør selv ferie i hele Europa. Masse av opphold med høy rabatt.


Kvalitetsindikator ↓ Vis flere. Statistikk hos andre. Er det et godt nok argument, til å forstå regjerningens upopulære valg? Nei, det er ikke det. Gud må mene hva han vil om selvbestemt abort , det er den enkelte kvinnes egen mening som bør komme først.


Det er hun som er mor, som skal oppdra barnet, det er mor som vet hva som er best for henne selv og hennes families framtid. Er kvinnen mer enn uker gravi skal begjæring om abort behandles i en nemnd. De fleste ble innvilget på grunn av risiko for fosterskader, sosiale forhold eller mors helse. Har nettopp oppdaget at jeg er gravid i uke til tross for riktig bruk av prevenasjon og faller derfor bort fra loven om selvbestemt abort.


Er i gang med sak til abortnemda og håper selvfølgelig at dette innvigles. TRONDHEIM (Dagbladet): Mens vi i Norge diskuterer å utvide grensen for selvbestemt abort fra til uker, er det en helt annen virkelighet i vårt naboland Russland. I Norge har kvinner lovfestet rett til selvbestemt abort innen utgangen av 12.


Senere i svangerskapet må søknaden behandles av abortnemnda ved sykehuset. Ved kirurgisk abort blir det gjort en utskraping fra livmora. Inngrepet blir gjortfram til svangerskapsuke 1 regnet fra siste menstruasjons første dag. De mente at abort var uetisk fordi fosteret representerte et menneskeliv.


Kvinnebevegelsen argumenterte for selvbestemt abort , og viste til at retten til å bestemme over sin egen kropp var en menneskerettighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg