torsdag 18. juni 2015

Foster 18 uker

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Immunsystemet har begynt å fungere.


Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.

Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Rundt denne uka er det tid for den ordinære ultralyden. Kanskje skal du nå få se omrisset av din sprellende baby for aller første gang. Sjansen er stor for at dere også kan se kjønnet nå.


Babyen veier nå rundt 2gram og er cirka centimeter lang. Fosteret får nå permanente tenner, og fingertupper og tær får sin ferdige form. Nervene i hjernen utvikles og gjør det mulig for fosteret å vri på seg, snu seg, sprelle, sparke og slå.

Gravid uke – Fostrets utvikling. Barnets utvikling går fort og du kjenner sikkert at det bobler og pirrer i magen. I begynnelsen kan det være vanskelig å avgjøre om du bare er sulten, har spist noe du ikke tåler eller om det faktisk er barnet i magen du kjenner. Menneskefoster: Til venstre, ca. Om barnet: Stemmebånd!


I begynnelsen av denne uken er fosteret ti uker gammelt, og mange regner dette tidspunktet som en milepæl. De fleste spontanaborter skjer i løpet av de tolv første ukene av svangerskapet, og fra nå av er de mindre vanlige. Husk at du har krav på to uker fri i forbindelsen med fødselen.


Noen arbeidsgivere trekker deg i lønn for disse ukene, andre gjør det ikke. Se video om hvordan det er å være gravid i uke her. Uke Nå kan du føle livmoren under navlen og er omtrent like stor som hodet til en nyfødt baby. De fleste vet at fosteret beveger seg, som vanligvis føles ekstra bra hvis du har hatt vanskelig for å tro at det virkelig er en baby der inne. Frem til uke produseres fostervannet bare av mor, men nå hjelper også fosteret til gjennom urinen det produserer.


Du er nå i svangerskapsuke , og fosteret er uker gammelt. Hvis du ikke allerede har vært på ultralydundersøkelse, skal du antagelig dette denne, eller neste uke. Barnet er på vei inn en kraftig vekstperiode, og mange vil kunne kjenne de små beina sparke mot magen.

Stadig mer av bruskskjelettet omdannes til hardere bein. Navlesnoren blir sterkere og tykkere. Oppmerksom på skillet mellom lys og mørke. Husk å lagre nummeret til fødeavdelingen på telefonen din. Skulle det skje noe, er det trygt å vite at ekspertene bare er to trykk unna.


På størrelse med en sitron. Babyen er drøyt centimeter fra isse til sete og centimeter i full lengde. GRAVID UKE : Fosteret er omkring centimeter, og på størrelse med en søtpotet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg