tirsdag 30. juni 2015

Farlig med høyt blodtrykk gravid

Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Vanligvis manifesterer høyt blodtrykk under graviditet seg i andre og tredje trimester hos kvinner som ikke lider av denne tilstanden, vanligvis etter uke 20. Har du hatt normalt blodtrykk som blir høyt etter uke 2 sier vi at det har med svangerskapet å gjøre. Rundt 5-prosent av gravide kvinner vil kunne oppleve dette.


Stress og søvnmangel kan være farlig om du har høyt blodtrykk Tyskere med høyt blodtrykk hadde større fare for å dø av hjerteproblemer om de sov lite og opplevde stress på jobben. Det anbefales som regel rikelig med hvile ved høyt blodtrykk under graviditet.

Du vil bli sykemeldt, og tilbud om hyppigere undersøkelser hos legen blir også gitt. Behandling av alvorlig svangerskapsforgiftning. Ved alvorlig svangerskapsforgiftning må den gravide legges inn på sykehus for overvåkning.


Gravid med høyt blodtrykk Er det farlig med høyt blodtrykk når jeg er gravid , og bør jeg jobbe fullt? Høyt blodtrykk kan forkorte levetiden med mange år. Hjerte- og karsykdommer er vanligste dødsårsak i Norge og i Europa, hvor høyt blodtrykk og røyking er store bidragsytere. Det er veldig få som dør av høyt blodtrykk : Man dør oftest av hjerte- og karsykdommer, og da er det kombinasjonen av blodtrykk og andre faktorer som ligger bak.


Blodtrykket måles med jevne mellomrom, også om natten.

Undersøkelsen brukes for å vurdere om du virkelig har for høyt blodtrykk. Det brukes også i behandlingen av høyt blodtrykk , for å få et inntrykk av hvordan blodtrykket ditt endrer seg gjennom døgnet. Du kan ha høyt blodtrykk i flere år uten å merke noe til det.


Overvekt, høyt alkoholforbruk, lite mosjon, stress og et uheldig kostholdhold kan bidra til at blodtrykket øker. Enkelte p-piller kan i noen tilfeller øke blodtrykket. Det vil si at det øverste tallet (det systoliske blodtrykket ) øker med mer enn 30mmHg fra forrige kontroll, eller at det nederste tallet (det diastoliske blodtrykket ) øker mer enn 15mmHg: Da vil du bli bedt om å komme tilbake til ny kontrollmåling. Noen gravide kan utvikle et forbigående høyt blodtrykk i svangerskapet.


De viktigste helseproblemene som kan komme av høyt blodtrykk , er hjerteinfarkt, slag og nyresvikt. Langt fra alle med høyt blodtrykk får disse problemene. Dette gir deg oftest en del tid til å få blodtrykket ned. Nesten alle klarer å senke det ved å endre livsstil eller ved å ta legemidler. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Den farlig høyt blodtrykk under graviditet? Hvordan kan jeg redusere risikoen for. Bare ikke i dag, var innom på annenhver dag for sjekk og hun mente at det nå var i orden.


Jeg har vert hos lege! Gravide som har et høyt inntak av sukker i løpet av svangerskapet, har tre til firedoblet risiko for å få svangerskapsforgiftning.

Noen får ingen symptomer uten protein i urin, høyt bt og ødem. Alle som har svangerskapsforgiftning får protein i urin og høyt blodtrykk. Det er høyt blodtrykk som er farlig som gravid.


Og har en normaltrykk i første trimester er det større fare for at trykket blir for høyt senere fordi det øker naturlig senere i svangerskapet. Det er altså ikke bare normalt, men også gunstig med lavt trykk i starten fordi det skal være rom for at det øker en god del i andre halvdel. Dersom du kun har et høyt blodtrykk , men ingen risikofaktorer, er det liten grunn til bekymring - og grensen for hva en vil betegne som høyt blodtrykk , heves. Nervøsitet og målinger. Hvis man fastslår at pasienten har for høyt blodtrykk - har hypertensjon - er det en livslang tilstand og vil kreve behandling resten av livet.


Hypertensjon = høyt blodtrykk. Ikke stans behandlingen med blodtrykksmedisin uten å konferere med legen. Om du har hypertensjon og er gravid eller planlegger å bli gravid , bør du snakke med legen din om hva som er den tryggeste medisinen å bruke.


Om du har diabetes og bruker insulin, diskuter medikamentvalg med legen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg