torsdag 18. juni 2015

Dicloxacillin amming

Amming : Utskilles i liten grad i morsmelk. Det er lite sannsynlig at barn som ammes skades, men risiko for påvirkning av tarm- og munnflora kan ikke utelukkes. Små mengder av virkestoff i morsmelk kan gi økt risiko for sensibilisering.


Forsiktighet bør derfor utvises ved forskrivning til ammende. Tømming er vist å være viktig. Hvis man får tømt brystet tilfredsstillende, får man som oftest bedring i løpet av et døgn.


Det angis at barnet kan fortsette å ammes (1). Dikloksacillin går i liten grad over i morsmelk, og det er ikke forventet at diebarn får bivirkninger (2). Norsk legemiddelhåndbok angir også at dikloksacillin er forenlig med amming (3). Var på legevakten i går og fikk dicloxacillin alternova mot brystbetennelse.


Når det gjelder alkohol og antibiotika, så er dette et spørsmål man som lege stadig møter, og som pasienter veldig ofte lurer på når de får en antibiotikakur. Du bør rådføre deg med lege før du bruker makrolider under svangerskap eller amming. Du bør ikke bruke makrolider ved kjent allergi mot makrolider.


Ved brystbetennelse kan huden på brystet bli har rød og hoven. Feber, frysninger, hodepine og manglende matlyst er vanlig. Dersom du går i flere dager med brystbetennelse uten å få behandling, kan det også utvikle seg en såkalt brystbyll (abscess). Dette er en ansamling av puss i et hulrom.


Undersøk brystet under amming for klumper og ømme partier. Graviditet: Kan betraktes som trygge ved graviditet. Det eksisterer mange myter omkring det å skulle drikke alkohol når man går på antibiotika, bekrefter allmennlege Silje Rebekka Olsen ved Oseberg Medisinske Klinikk.


Men jeg har hørt at man ofte bør ta antibiotika sammen med mat, for å minske faren for å bli dårlig i magen. Men på felleskatalogen står det at diclocil bør (BØR altså, ikke MÅ) tas en time før mat eller to timer etter. Ved enhver behandling med et antibiotikum kan bakterierne blive ufølsomme over for det anvendte middel og eventuelle andre antibiotika. Du kan få feber og en influensalignende følelse i kroppen. Hyppig tømming av brystet i ett døgn er førstevalget som behandling av brystbetennelse.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Dersom dere gjerne vil gi oss noe allikevel, vil vi gjerne tilbring. Hvis mistanke om en bakteriell mastitt. Ikke massasje ved abscess. Da jeg er allergisk mot pencillin så er det Antibiotika som må tiul hver gang jeg får en infeksjon, betennelse osv.


Merker at det sliter på kroppen, og som oftest etter en antibiotika kur så oppstar det problemer i kroppen. Du søkte etter Neutropeni og fikk 3treff. Viser side av 38. BluefishPenicillinaseresistent penicillin.


Dicloxacillin Bluefish.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg