mandag 8. juni 2015

Bruk av euro i tyrkia

Se alle våre reiser til Tyrkia. Bestill din drømmeferie på Ving. Kjapt og lekende lett å booke med. Reserver Hoteller i Tyrkia online.


Jeg skal til Tyrkia i sommer, og er litt forvirret angående penger der nede.

De bruker både EURO og TRY, og jeg har lest at det er stort sett mest lønnsomt å betale med TRY der. Hvordan gjør jeg det med veksling av TRY? Har de noe pengevekslingskontor der nede, eller er det like trygt og billig. Skal til Tyrkia om ei uke (Antalya Lufthavn), og lurer på hva en trenger av valutta. Svært få banker har tyrkiske lire, og minibankene lokalt spyr stort sett bare ut euro (og norske kroner selvsagt).


Lommeparlør og bruk av smart-telefon er nyttig. Adresser og eventuelt kart kan tas med og vises til sjåføren. Reisende til Tyrkia er, som til ethvert annet lan underlagt lokal lovgiving, herunder strafferett.

Dersom noen i Tyrkia foretar handlinger som er straffbare etter tyrkisk rett, er det således tyrkiske bestemmelser som gjelder. Men kan det hende at mine symptomer bare skyldes spiseforstyrrelsen? Jeg er ingen fagperson på dette området, men er temmelig si.


Skal ned til Tyrkia i sommer, der jeg ikke har vært på maaaange år. Men lurte faktisk på en ting bare. Takker for alle hjelpsomme svar. Avtalen trådte i kraft 20. Hellas skal sendes tilbake til Tyrkia , mot at EU tar imot syriske kvoteflyktninger fra leire i Tyrkia.


Her tar alle butikker og restauranter euro. Euro fungerer utmerket i Tyrkia. De vil ofte heller ha euro enn lire. Anbefaler ikke å bruke vekslingskontorene, men minibankene fungerer fint.


Visa kortet ville jeg ikke brukt til betaling. Like greit å betale kontant. Kontantuttak kan gjøres i minibanker samt i bank og på vekslingskontor.


Betalingskort som ofte aksepteres er blant annet Visa, Mastercar Eurocard eller American Express.

Danmark ble medlem av ERM-(og dermed ØMU) den 1. Det har vært tale om å holde ny folkeavstemning, men dette har ikke blitt noe av. Andre religiøse minoriteter er armenske og greske kristne, yezidier samt jøder. Tyrkia har vært et sekulært land helt siden Mustafa Kemal grunnla republikken Tyrkia.


Se våre reiser til Tyrkia her. Obligatorisk naturkatastrofeforsikring (DASK): ca. Bruker dem euro i tyrkia ? Disse omfatter en bistandspakke på milliarder euro for å hjelpe Tyrkia med å ta vare på millioner av flyktninger som oppholder seg i landet.


Når du besøker Tyrkia om våren og høsten er atmosfæren avslappet og hyggelig. Lokalbefolkningen tar seg dessuten bedre tid til å slå av en prat. Det er billig i Tyrkia , derfor har mange råd til ferieopphold i landet, enten man velger å bo i leilighet eller på et av de mange flotte 4- og 5-stjerners All Inclusive-hotellene. I Tyrkia kan du unngå gebyr på kontantuttak. Hvor du tar ut euro -sedlene.


Men flere uttak kan koste en del mer avhengig av. Her kan du finne ut hvilket kort som er best for deg. Legg inn dine egne forutsetninger for bruk av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg