onsdag 24. juni 2015

Hvit saus til fiskekaker

I tillegg er den en fin og nøytral basissaus som kan varieres i smak etter hva du skal servere. Hvit saus er en god saus i seg selv. Klassikeren fiskeboller med hvit saus ,. Fiskekaker med gode og friske. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Det er lillelørdag og egentlig så burde eg vell delt ei søt og god oppskrift, men idag er det fisk på menyen altså.

Når jeg steker dem i stekepanna så er det best uten saus. Bruker litt av stekefettet over potetene bare. Når jeg vil ha brun saus steker jeg ikke fiskekakene først, lar de trekke i sausen. Brun saus er nyyydelig til fiskekaker. Nå måtte jeg bare logge meg på å legge inn et svar her!


Det går jo ikke ann å bruke HVIT saus til fiskekaker ! Blir litt provosert av dette tullet. Jeg har derfor et spørsmål til deg. Laks går fint, så dette har jeg fått innført i hverdagen, men sliter med hvit fisk og fiskekaker (som jeg elsker).

Denne har vi lagd med brun saus før, men her er det hvit saus. Dette er enkel mat og veldig godt innimellom. I går hadde jeg ånden over meg og laget en stor porsjon fiskekaker , så det blir selvsagt middag i dag. Spørsmålet er: Hva kan jeg ha til saus (som ikke er alt for usunt)? Jeg synes remulade er godt på fiskekaker , men det er jo fryktelig fett.


Brunsaus på fiskekaker synes jeg er helt grusomt. Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!


Selv er jeg oppvokst uten saus til det meste. Lite ante jeg at saus skulle skape så mye engasjement! For det har det virkelig gjort! Det er over 3(!) som har stemt i dette valget og mange som har tatt seg tid til å skrive om.


Tenåringen i huset er glad i sterkt krydder eller litt spicy ting. Han mener hollandaise- saus til fisk o. Jeg tror jeg aldri har lagt en egen saus fra bunnen av i hele mitt liv. Men en gang må være den første.

Noen som har oppskrift på en god og litt spicy saus som passer til fi. Til kjøttkaker har vi kokte poteter og brun saus. Og enten raspet gulrot eller kokt gulrot og blomkål. Har også makaroni til. Barn og samboer tror jeg har ketchup til dette.


Vi spiser ikke fiskekaker , men til fiskeboller har vi det samme bare hvit saus. Noen ganger reker i lake på siden. De har også ketchup til dette. Miks mel og melk til klumpfri konsistens, slå dette i den varme melken og rør mens det koker opp. Mamma pleide å ha karri i den hvite sausen sin og det smaker kjempegodt til fisk.


Mengde krydder er det bare å smake seg til ettersom hvor sterkt krydret man vil ha det, men det er godt med en smakfull saus til en ellers ganske mild middag. Og det blir barna også! Karbonader med hvit saus er egentlig ganske ukjent for oss i Norge, men en stor favoritt i nabolandet vårt Danmark.


Om du legger skepsisen til side fra å tenke at hvit saus bare passer til fiskeboller, fiskekaker og fisk, vil du oppdage en enkel og digg hverdagsmiddag. Denne retten er også populær hos barna, der det meste blir bedre med. Jeg syns fiskekaker i brun saus er helt greit, men lager det aldri selv. Jeg steker fiskekaker og løk i panna og har grønnsaker og kokt potet til. Hvis det skal være brun saus til fiskekaker må det være en litt kraftig, mørk saus syns jeg.


Ikke sånn blass fløtesaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg