onsdag 10. juni 2015

Hvor lenge kan oppvarmet morsmelk stå

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Oppbevaring av morsmelk. Det kommer an på flere faktorer, blant annet barnets alder og helse, om det kun får pumpet melk, eller om det får pumpet melk en gang i blant.


Barn som får morsmelkerstatning, bør få dette hele første leveår. Hvor lenge skal barnet ha morsmelkerstatning? Fra ett års alder kan du gi vanlig kumelk.


I motsetning til morsmelk , som endrer smak etter det du som mor spiser, er smaken på morsmelkerstatning lik hele tiden. Hun ville ikke ha noe særlig etter jeg hadde varmet flasken, så nå sitter jeg her med en flaske med 150ml pumpet mm som jeg nødig vil kaste. Jeg vet at hun fint drikker romtemperert melk, men hvor lenge kan den stå på benken? Den er først pumpet, satt i kjøleskapet, varmet opp til grader og nå. Kan stå flere måneder i romtemperatur uten å bli ødelagt.


Og det gjelder ikke bare melk som er laget nettopp for lenger holdbarhet, men også mandelmelk og soyamelk – som er blitt svært populært den siste tiden. Jeg gikk på kjøkkenet og varmet en flaske MME i mikroen og tok den med meg på soverommet. Og skal den helst stå i kjøleskap og deretter varmes opp litt, eller kan den stå i romtemp en stund? Holdbarhet på morsmelk overlever fint noen døgn i kjøleskap, og i opptil seks måneder i fryser. Utpumpet melk gir frihet til mor samtidig som far lettere kan ta del i matingen av den lille babyen.


Her får V erstatning på kveldene, og i kveld var det ganske mye igjen i flaska så jeg lurer på om det kan stå fremme i tilfelle han våkner og vil ha mer i løpet av kvelden, eller må jeg kaste det ut med en gang? Jeg har forstått det slik at mange blander flere flasker om gangen med mme, og har stående i kjøleskapet, sånn at når behovet melder seg kan man bare ta en flaske og varme den. Noen som gjør dette? Det høres jo unektelig meget praktisk ut da!


Nå delammer jeg fremdeles, men trenger et par flaske. La det gå lengst mulig tid mellom tobakksbruk og amming. Hvor mye nikotin morsmelken inneholder avhenger også av hvor mye du snuser eller røyker. For hvor lenge holder malingen når den er åpnet?


Og hvor bør egentlig boksene stå ? Kan den stå i spannet eller må den over i noe annet? Når kan du male trykkimpregnert? Her deler ekspertene sin beste tips: – Maling må lagres i helt tette bokser, spann eller glass. Så lenge kravene nevnt over er oppfylt kan du fint spise risrestene. Hvis ikke tørker den ut.


Du kan for eksempel ha dem i en suppe, enten hjemmelaget eller en oppjazzet posevariant. Du kan også steke den sammen med finhakket løk, paprika og mais, og ha oppi pølsebiter. Du kan også lage burritos og bruke risen som en del av fyllet, sammen med bønner, tomatsaus og. Jeg skal nå begynne å pumpe meg, så jeg kan begynne å trene igjen.


Sambo blir hjemme med vesla mens jeg trener, og må dermed gi henne flaske mens jeg er borte. I den forbindelse lurer jeg på om noen vet hvor lenge en flaske med morsmelk kan stå i kjøleskapet før den må drikkes? Regner med å fryse. Kan stå en stund ute Takket være disse antistoffene tåler melken å stå ute i romtemperatur betydelig lenger enn morsmelkerstatning som skal brukes med én gang. Bakterieveksten i morsmelk blir beskyttet av sine egne soldater en god stund også utenfor kroppen.


Faktisk kan du la utpumpet melk stå ute i 6-timer! Men han drikker godt om natten og morgenen, så det kan ikke være temperaturen eller flaske som er feil heller. Etter tre netter fra helvete, bestemte jeg meg i går for å kjøpe pumpe for å sjekke hvor masse mat baby egentlig fikk.


I verste fall kan dette føre til. Mathiassen påpeker at man bør vite hvor lenge maten har stått.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg