torsdag 25. juni 2015

Brystbetennelse crp

Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. CRP i en blodprøve vil ikke kunne si om det er snakk om en brystbetennelse på grunn av en tilstoppet melkegang eller om det er bakterier involvert: Høy CRP over 1– 1kan være tegn på bakteriell mastitt. CRP øker som regel mer ved bakterielle infeksjoner enn ved ukompliserte virusinfeksjoner.


Ved blant annet lungebetennelse har prøven imidlertid begrenset verdi når det gjelder å skille mellom bakterier og virus. I motsetning til blodsenkningen (SR) øker CRP lite under svangerskap. Brystbetennelse diagnostiseres ved en klinisk undersøkelse hos legen.


Ved mistanke om bakteriell infeksjon, kan man se etter forhøyet infeksjonsmarkør ( CRP ) i blodet. Feber kan også tyde på bakteriell infeksjon. Bakteriell brystbetennelse i barseltiden skyldes som oftest gule stafylokokker. Det er fare for abscessdannelse. Såre, sprukne brystvorter og tilstoppede melkeganger eller melkestase disponerer for bakteriell mastitt.


Startet antibiotikakur og har nesespray, men føler jeg ikke får tømt brystet skikkelig. Kom grønt puss ut i sted men ikke nå lengre. Symptomer som har vart flere dager og sprekker og sår på brystknoppene gir økt risiko for bakteriell mastitt. Høy CRP kan tyde på bakterieinfeksjon og denne blodprøven kan være nyttig for å evaluere effekten av behandlingen.


Anonym bruker skrev: Forskjell på et lokaltog og et langdistansetog. Sånn som det er i dag kan du ikke gå på et langdistansetog uten billett, den må kjøpet på nett eller på togstasjonen før du går på. Inflammatorisk mastitt kan gi CRP opp mot 150. CRP er derfor ikke en diagnostisk markør for å avgjøre om antibiotikabehandling skal startes, men bør være med i helhetsvurderingen.


Den kan være av inflammatorisk eller bakteriell karakter. Høyere verdier sees gjerne ved kreft med spredning og evt benmargssykdom og lymfekreft. Men lett forhøyede eller veldig forhøyede CRP verdier er ofte et veldig diffust funn. FruRosa skrev: Nope. Om du ser på IG er det en annen bydel hun tagger (om det er riktig benevnelse).


Har hun ikke på IG, men om hun vil holde bosted privat, hvorfor i alle dager tagger hun stedet? Ida Emilie var på legevakten i går, mens jeg dro dit i dag for å starte med antibiotika så lenge apoteket var åpent i dag. Crp min var skyhøy, puppen min verker (heldigvis bare den ene…foreløbig), jeg har feber og jeg må virkelig bite tenna sammen når jeg ammer. Igår pumpet jeg meg, og det er jeg glad for i dag.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Dette krevde tre besøk på legevakten med påfølgende langvarig antibiotikabehandling og skyhøy CRP. Crp skal normalt ligge på under 1 inntill er det virus, ved bakteriell infeksjon går den som regel over 100. Jeg var skikkelig dårlig.


Viss man har fått en brystbetennelse er det viktig at begge bryster overvåkes. Ikke-ammende kvinner som får brystbetennelse kan ha en systemisk sykdom som krever en systemisk behandling. Din sykehistorie er derfor viktig.


Husk at brystbetennelse ikke vises på en CRP.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg