onsdag 17. juni 2015

Oppsatt hår til bunad

OPPSATT , FLETTET HÅR MED BLOMSTERKRANS. Vi gleder oss til å bruke blomsterkrans til våren og sommeren - det er så romantisk og feminint, og spriter opp et ellers kjedelig antrekk. Dessuten er det perfekt til bunaden , og er en frisyre som er rask og enkel å få til. Men hva med håret ? Det er mange feller å gå i når det kommer til korrekt hår og sminke til bunad.


Det beste er å holde sminken naturlig og nedtonet, men når det kommer til håret er det lov å være litt mer kreativ!

Slå deg løs med fletter og flotte knuter! Her gir vi deg flotte forslag til festfrisyrer til bunad ! Lurer du på hvordan du skal sette opp håret når du skal ha på deg bunad ? Plusstid-ekspert Lise Holm-Glad viser deg steg-for-steg hvordan du lager en lettvint og vakker frisyre – som passer perfekt til bunader. Når du skal style håret til bunaden er det greit å forberede deg litt slik at du får håret slik du ønsker. Først må du finne ut hvordan du ønsker å ha håret , og deretter hva slags hjelpemidler du trenger for å få til frisyren. Med en god krølltang kan du gjøre mye.


Da synes jeg enkelt hår og sminke blir det beste.

Gjerne fletter eller lett oppsatt hår. Sett bort luggen eller la den falle mot ansiktet. Jeg synes ikke at frisyren skal være overdådig, men lek deg gjerne med krøller og fletter. Spar alle strass klemmene til festen i helgen og la håret være mer naturlig. Denne frisyren er genial dersom du ikke klarer å bestemme deg for om håret skal settes opp eller ned.


Du kan med fordel krølle håret først, slik at du skaper en mykere og mer glamorøs look. Oppsatt hår egner seg godt i all slags vær, og til både bunad og til penkjole, forteller Riad. Riad forteller at sesongens hårtrender markeres av den romantiske stilen som vi også finner i motebildet. Håret skal være litt mer løst og ledig, og ikke så frisert og glatt. Om du ikke har hodeplagg, bør håret være oppsatt , eller.


Undersøk tradisjonen for din bunad , det finnes stor variasjon i håroppsetting i de ulike områdene i landet. Rensing av bunader. Til kjole har du flere variasjonsmuligheter.


Våren er den mest populære tiden å farge håret lysere, enten som striper, bayalage eller å farge hele håret. Vi tok en prat med Sanya Keränen kreativ leder for Nikita Creative Team, for å samle hennes beste tips til deg som ønsker å bli blondere. I tillegg får du noen råd til hvordan du selv kan bevare fargen etter frisørbesøket.


Oppsatt hår er ikke bare praktisk, det er vakkert også – enten du skal i bryllup, på stranda eller på jobb.

Du får håret vekk fra ansiktet, noe som flytter fokuset over på den solbrune huden, de glødende øynene og det strålende smilet ditt. Oppsatt hår - steg 2: Fest resten av håret opp og ned bak forbindingen med hårnåler, for å danne en lang og full knute. Tips: Det skal en del hårnåler til for å holde på plass den lave hårknuten, så sørg for at du har det tilgjengelig før du starter.


En søt flettekrans passer perfekt til 17. Fletten passer både til deg som har langt og kort hår ! Klikk her for å se fremgangsmåte – steg for steg. LES OGSÅ: Oppsatt hår for enhver anledning Den perfekte fra-stranda- til -festen-frisyren. Passer for: Langt hår Hvis du vil tilbringe late dager på stranda før du skyller av deg saltvannet og pynter deg til sommerfest, er Blake Lively den perfekte inspirasjonen på hårfronten. Og håret - jeg har ikke fått kjøpt noe som helst og ikke rekker jeg få gjort det i morgen heller - hva gjør jeg med det?


Halvlangt, ikke særlig i fasong, ser ikke mye pent ut oppsatt , og jeg har ikke hodeplagg (eller hijab!) til bunaden. Norsk institutt for bunad og folkedrakt har utarbeidet en inndeling av bunadtyper i fem kategorier. Dette er ikke ment å være et fullstendig klassifiseringssystem, men kan være en god hjelp til å forstå sammenhenger mellom tidligere folkedrakter og dagens bunader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg