tirsdag 30. juni 2015

Hvor lang tid brukte du på å bli gravid

Jeg skal ta ut kobberspiralen min neste uke og da starter vi prøvingen. Har ett barn på år fra før, men barnet var ikke planlagt, så det er første gang vi er aktive prøver. Er veldig spent på tiden framover og hvor lang tid det vil ta før jeg blir gravid.


Har blitt år nå, og det kan jo hende. Som tittelen sier: hvor lang tid brukte du på å bli gravid ? Noe spesielt du gjorde for å bli fort gravid ?

Jeg har akkurat sluttet på p-pillene nå. Jeg vil gjerne høre alle historier, ikke bare de som har sluttet på p-piller. Håper mange gir meg svar! Og det kan ta tid før du blir gravid. Det er viktig å huske på at det også kan ta lengre eller kortere tid.


Har man for eksempel brukt kondom, vil ikke det ha påvirket fruktbarheten. Det er fullt mulig å bli gravid med én gang etter p-pilleslutt eller uttak av spiral, men enkelte vil trenge noen sykluser til å normalisere seg. Når et par begynner å prøve å bli gravide , forventer de at unnfangelsen skal skjer raskt.


Mer enn halvparten av kvinner forventer å bli gravide innen seks måneder, og yngre kvinner har en tendens til å forvente at det skal skje raskere.

Jeg er så heldig å ha to barn som har kommet litt sånn uplanlagt igrunn. Er selv og har vakre barn men ønsker meg veldig en til , men er redd for at tiden jobber mot meg. Ble selv gravid på forsøk ggr. SA (uke og uke 8). Må bar spør, jeg sluttet på pillen den desember i fjord og desember var jeg gravid , må innrømme at jeg var skråsikker på at jeg ikke greidde å bli det for jeg var så gira på å bli det, de sier jo at dess mer man ønsker det til vanskligere blir det.


Jeg vet egentlig at vi ikke har prøvd så lenge i forhold til flere på Bli gravid forumet, men jeg blir så skuffet hver gang og begynner å tenke negativt og bli redd for at vi ikke skal få det til. Da har jeg vel allerede hatt eggløsning? Når kan jeg evt merke noen symptomer på at kanskje denne mnd satt det? Noen blir gravide med en gang selv om de har brukt prevensjon, mens andre bruker lang tid uten å ha brukt prevensjon i det hele tatt. De fleste par blir gravide i løpet av måneders prøving.


Ingen kan si nøyaktig hvor lang tid det tar deg å bli gravid. Men vi kan fortelle deg hvor lang tid det vanligvis tar for par å bli gravide , og hvordan du kan øke sjansen for at det skal gå raskere. Flertallet av par bli gravid i løpet av tre måneder. Brukte du lang tid på å bli gravid ? Når du har sex, blir sædceller sluppet opp i livmoren og egglederen.


Hvis du tilfeldigvis har sex på samme dag som du har eggløsning, så du kan bli gravid samme dag. Sjekk når du har eggløsning ved å ta vår eggløsningskalkulator. Romundstad har utarbeidet en liste med tips som kan være nyttige for par som ønsker å bli gravide raskest mulig.

Hvordan bli gravid. Lag en oversikt over menssyklusen: Bruk flere måneder på å notere deg når menstruasjonen starter. Det er individuelt hvor lang tid det tar før mensen er regelmessig igjen etter man har brukt hormonell prevensjon, men du vil ha første eggløsning rundt to uker før første mens. Det betyr at du kan bli gravid før du får mensen tilbake. Mange har forventninger om å bli gravid så og si umiddelbart etter at de har bestemt seg.


Men heldigvis er det gode muligheter for å få hjelp. Jeg lurer da på om hvor lang tid det tar før jeg kan bli. Her er alt du trenger å vite om utredning og assistert befruktning. I terminkalkulatoren skal du telle dagene fra første dag i siste menstruasjon (første blødende dag) t. Er du usikker på sykluslengden din, kan du bruke dager, som er gjennomsnittet. Det er mulig å bli gravid 1-dager etter eggløsning.


Etter samleie bruker sædcellene ca timer for å nå egget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg