torsdag 25. juni 2015

Ballaktiviteter

Prøv aktiviteten med store og små baller, myke og harde baller, baller med forskjellig farge og baller med lyd for å erfare hvilke effekter ballen har. Knattholmen har sin egen fotballøkke, sandvolleyballbane og basketkurver. Liker du høyder og at det kiler litt i magen?


Da er kjempehuska noe for deg! Her blir du festet med sele og heist opp til maks meters høyde. Dette kan virkelig anbefales!

Aktiviteten krever instruktør. Alle elevene står i en ring. Leken går ut på at katten skal ta musa.


Katten og musa skal løpe rundt og i ringen, og smette under armene til de som står i ring. Barn og unge bør være fysisk aktive i minst minutter hver dag. Minst tre ganger i uken bør det legges til rette for aktiviteter med høy intensitet som gir økt muskelstyrke og som styrker skjelettet. På trivselslederskoler skal barn og ungdom være aktive og inkluderende – med store smil om munnen! Mobbefrie trivselsledere (TL) er elever som bidrar til et bedre samhold og et tryggere skolemiljø, gjennom organisert aktivitet i friminuttene.


I aktivitetsbanken finner du mange forslag til øvelser, treningsøkter og treningsperioder for en rekke forskjellige idretter.

I tillegg til treningsforslag for de spesifikke idrettene har vi også mange generelle øvelser som passer uavhengig av idrett. MiG Tautra er en familiefestival, og vi ønsker derfor å gi ulike tilbud for alle aldersgrupper. Det er åpnet for påmelding og vi tar inn nye deltagere fortløpende så lenge det er plasser ledig.


Av praktiske årsaker vil ikke alle deltakerne i alle aldersgrupper få prøve riktig alle aktivitetene, men alle skal få delta på mange aktiviteter. Barn elsker å eksperimentere - alle typer eksperiment. Først handler det om og sanse kroppen, verden og andre mennekser.


Når barnet blir større kan man eksperimentere mer. Lære om magnetiske, utforske hva som skjer i kroppen, fange insekter, bruke grønn energi og ja kanskje bygge en. Det drives også bevisst med fysiske aktiviteter som svømming, gå turer og diverse trening knyttet til treningssal – f. Velg hvem som skal være katt og hvem som skal være mus.


Landsomfattende oversikt over kurs! Ved å velge Kategori og Sted under, vil du finne det kurset som best passer deg best i forhold til emne, tid og lommebok. Bortsett fra at ansatte vurderte deltakelse på konserter som mer interessant enn beboerne, samsvarte beboernes interesse for å delta i fellesaktiviteter med personalets vurdering eller oppfatning av deres interesser.


Eiksetra ligger ved Garsjø i Lier kommune, og er et utmerket utgangspunkt for turer innover i Finnemarka. Her er det skileikanlegg og lysløype med flotte løyper om vinteren, og hytta er et godt utgangspunkt for milevis med preparerte skiløyper og blåmerka stier. Fysisk aktivitet for barn og unge bør i størst mulig grad foregå på områder som er tilgjengelige for alle, uavhengig av funksjonsnivå. Man bør også så langt som råd velge aktiviteter som alle kan delta på. Bruke ball i leker og noen ballspill.


Være med i aktiviteter som utfordrer hele sanseapparatet og koordinasjonen.

Sette navn på kroppsdeler. Vise evne til samhandling i ulike aktiviteter. Vi ønsker å gi barna en introduksjon til idretter i Ranheim IL, i tillegg til andre tilbud og muligheter i nærmiljøet. Her kjøper ikke barna seg godteri eller vafler, de henter ut aktivitetsutstyr som hoppestokker, bowlingsett, enhjulssykler, slackline, Speedminton, Kin-ball, Lacrosse osv. På skolen er kroppsøvingsundervisningen, og muligheter for aktivitet i andre fag og friminuttene viktig.


Hvis du har fulgt en lenke hit, kan du kanskje gå tilbake og rette den så den peker direkte til riktig artikkel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg