torsdag 25. juni 2015

Ny jobb feriepenger

Ny jobb feriepenger

En oversiktlig og enkel forklaring av feriepenger , dine rettigheter og krav. Foreslår nye endringer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst. DU et Supergavekort på 7kroner. Finn din drømmejobb i dag.


Ny jobb feriepenger

Det er vanlig å utbetale feriepenger en bestemt måne samtidig som lønnen for forventet ferie trekkes. Er ikke all ferie avviklet når du slutter i en jobb , må du passe på at lønnen for ikke avviklet ferie blir utbetalt. For å ha rett på feriepenger må du ha være ansatt og mottatt lønn fra arbeidsgiveren foregående år.


Den som begynner i ny jobb etter 30. Det er viktig å skille mellom hva som kan kreves av feriefriti og utbetalingen av feriepenger. Siden det ikke utføres noe arbeid når man er på ferie, får man heller ikke lønn for denne.


Din nye ansatte vil derfor ikke få lønn eller feriepenger av deg når ferien hans tar til. Dermed får han eller hun ikke feriepenger. Det ser ut til at din arbeidstaker mener at dette skal du dekke, men det stemmer ikke. Ny jobb – hva med ferie og feriepenger ? Du får ikke lønn under ferie det første året etter at du har skiftet jobb.


Du har likevel rett på ferie. Får du feriepengene utbetalt i år blir det nemlig trukket skatt på lik linje med ordinær lønnsinntekt. Når et arbeidsforhold opphører, skal alle opptjente feriepenger utbetales siste vanlig lønningsdag før fratreden, jfr. Dersom du ikke har tjent opp feriepenger året før, har du fortsatt rett på ferie, men ikke rett til feriepenger. Ferieloven §nr 3. Vær obs på at du ikke har krav på feriepenger fra din nye arbeidsgiver, denne ferien skal dekkes av feriepengene du fikk utbetalt fra forrige jobb da du sluttet.


Ny jobb feriepenger

Sykepenger fra folketrygden kan gi rett til feriepenger. Du får bare feriepenger for de første sykepengedagene i opptjeningsåret. Du kan maksimalt få sykepenger i uker. Hvor lenge kan du få sykepenger? Etter ferielovens system, skal du i prinsippet få feriepenger i de periodene du faktisk tar ut ferien.


Alle blir trukket i juni. Noen har det sånn at man blir trukket for ferie når man faktisk har ferie og må bruke feriepengene, mens andre får full lønn i mnd og feriepenger i juni uavhengig av når på året man har ferie. Med dette menes at det er ikke adgang til å avtale at feriepenger skal være inkludert i lønnen, og heller ikke at feriepenger utbetales løpende gjennom året, for eksempel som en del av de vanlige månedslønnsutbetalinger.


Har fått et langt bedre tilbud hos en ny arbeidsgiver og jeg skal i dag si opp min nåværende jobb. Men blir det riktig da? Iflg siste lønnslipp har jeg nesten 80.


En arbeidstaker som ikke var ansatt året før, vil ha rett til ferie, men da uten feriepenger fra nåværende arbeidsgiver. Som arbeidsgiver må du beregne og sette av feriepenger av lønn i regnskapet ditt. Jeg har utbetaling den 20.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg