tirsdag 2. juni 2015

Fra høyt til lavt blodtrykk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Høyt blodtrykk forekommer oftere enn lavt blodtrykk.


For dem som rammes av lavt blodtrykk , er det et problem som det ofte ikke finnes noen god behandling for. Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig at du også vil oppleve det. Siden lavt blodtrykk ofte ikke gir velkjente symptomer, blir det sjeldent behandlet.

Det finnes flere ulike årsaker som kan føre til lavt blodtrykk. Mange systemer i kroppen, som organer, hormoner og nerver regulerer blodtrykket. Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på?


Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket? Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk.


Regelmessig fysisk aktivitet og trening er for mange minst like god behandling av høyt blodtrykk som medisiner.

Og så hjelper det mot mange andre sykdommer og plager, og det gir velvære dersom man finner en passende treningsform. At noen har høyt blodtrykk betyr altså at de også har høyt blodtrykk når de normalt sett ikke burde hatt det, for eksempel når de hviler. Eventuelt kan bruk av kompresjonsstrømper hjelpe hos noen.


Ved symptomer på blodtrykksfall og en følelse av å skulle besvime vil det hjelpe å legge seg ned og legge bena høyt. Hva er stillingsbetinget lavt blodtrykk ? Den medisinske betegnelsen på stillingsbetinget lavt blodtrykk er ortostatisk hypotensjon. Tilstanden innebærer at blodtrykket reduseres når du reiser deg fra liggende eller sittende og til stående (ortostatisk) stilling. Ortostatisk hypotensjon er et funn, en observasjon som legen gjør, og ikke en.


De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Mange tror at de vil kjenne det dersom blodtrykket blir for høyt , men høyt blodtrykk gir deg vanligvis ingen symptomer. Lavt blodtrykk er oftest ikke tegn på sykdom. Dersom du går med høyt blodtrykk i flere år, kan dette føre til et overbelastet hjerte og fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Stress, overvekt, inaktivitet, høyt saltforbruk og et dårlig sammensatt kosthold kan bidra til blodtrykket stiger.


Ved et lett forhøyet blodtrykk anbefales livsstilsendringer. Hjertet er en muskel som pumper oksygenholdig blod rundt i alle deler av kroppen. Når hjertet trekker seg sammen (hjertets systole), pumpes det blod ut i den store pulsåren (aorta), og videre ut i pulsårene til kroppens organer.


Finn klinikker, priser og les anmeldelser.

Vanligvis gir ikke lavt blodtrykk noen særlige symptomer og plager, men dersom det blir unormalt lavt kan det føre til ustødighet, svimmelhet og besvimelse. Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring.


For høyt blodtrykk (hypertensjon) er en svært vanlig tilstand. Det medfører en ekstra belastning på hjertet som må pumpe blod mot en større motstan og det øker den mekaniske påkjenningen på blodårene. Personer som har gått med høyt blodtrykk i mange år, har ofte fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Dette er tegn på at hjertet er belastet.


Har du for høyt blodtrykk uten å vite om det? Her finner du mer informasjon om høyt og lavt blodtrykk , samt en oversikt over apparater som gjør det enkelt å måle og kontrollere blodtrykket på egen hånd. Hypertensjon er den hyppigste forebyggbare årsak til død i Europa, dette til tross for at gjennomsnittlig blodtrykk i befolkningen har vært fallende i de siste – år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg