tirsdag 16. juni 2015

Gravid jobb sliten

Finn din drømmejobb i dag. Min mann er helgependler så han bare hjemme i helgene (prøver å få seg jobb her vi bor til neste kommer da!) Hadde svangerskapsisjas i forrige sv. Er sååå sliten etter jobb , og får da dårlig samvittighet ovenfor lillegutten min som fortjener en opplagt mamma!


Jobben min består av salgsarbeid og jeg har veldig mye arbeidspress på å prestere. Det skjer mye i en kvinnekropp når hun er gravid.

Noe som gjør at også en frisk gravid kvinne lett kan bli fortere sliten under graviditeten enn før hun var gravid. I tillegg til den fysiske belastingen kan en graviditet utløse mange tanker og følelser. Gravid , sliten , jobb og en 2-åring fra før av.


Spørsmål: hei, jeg er nå kommet inn i uke 2 og føler meg konstant trøtt og sliten. Jeg er heller ikke uthvilt når jeg våkner om morgenen. Jeg var også helt utmattet når jeg gikk gravid. Jobbet fullt frem til uke 3 men det var såvidt at jeg holdt ut.


Det er helt normalt å føle seg mer trett og sliten i svangerskapet.

Kroppen din gjør en stor og viktig jobb. For øvrig kan du bli slapp og sliten av alle de samme grunnene som når du ikke er gravid. Med prosjektet ” Gravid i jobb ☺” har Akershus Universitetssykehus (Ahus) drastisk redusert sykefraværet blant gravide. En tydelig gravidepolitikk har på kort tid gitt sykehuset mer fornøyde medarbeidere, mindre turnover og 1millioner sparte kroner. Men kjenner du deg sliten hele tiden, er det viktig at du utelukker at det lave energinivået skyldes sykdom.


Jeg pendler timer til jobb hver dag så arb. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Rundt prosent av norske gravide blir sykmeldt en eller flere ganger i løpet av svangerskapet. Flere mener nå at dette tallet burde vært lavere. Hva er dine erfaring med sykmeldinger for gravide? Olderforeldrene til ungene er på ferie og bestefar er mye på jobb og har en åring selv, så ingen hjelp å få. Så nå er jeg så sliten før de to ukene alene begynner.


Måtte bare klage det ut. Tro meg, jeg vet hvordan det føles. I begge mine svangerskap har jeg vært så trøtt og sliten at det knapt var mulig å holde seg våken disse ukene.

Det er veldig vanlig og går i de flestes tilfeller over så snart man runder ca uker. Man kan ikke regne med å føle seg helt som vanlig når man er gravid. Alt er litt tyngre, men det er. Du skal gå mange uker gravid enda, og bør nok planlegge litt framover. Har en for lite hvile og overskud en stressende jobb , kan dette gjøre at barnet vokser mindre enn det skal.


Men her blir du nok fulgt opp på poliklinikken siden du hadde svangerskapsforgiftning forrige gang. Så det må vurderes når du kommer lengre ut i graviditeten. Jeg har i mange å strukket meg mye i forhold til jobben, og blitt vant til å være så sliten når jeg kommer hjem fra jobb at jeg ikke orker lyder, orker ikke prate, vil bare sove en times tid. Har en hektisk jobb , så spising blir det så som så me derfor er jeg ofte kjempesulten når jeg kommer hj. Gravid arbeidstaker Skriv ut side Arbeidsgiveren kan få unntak fra å utbetale sykepenger i arbeidsgiverperioden hvis en ansatt er sykmeldt på grunn av svangerskapsrelatert sykdom og tilrettelegging eller omplassering til annet arbeid ikke er mulig.


Dette betyr at arbeidsgiveren har plikt til å legge til rette eller omplassere til annet arbeid dersom du av helsemessige grunner ikke kan fortsette i din vanlige jobb. Dere bør sammen se på løsninger som gjør det mulig for deg å være i arbeid mens du er gravid. SVAR: Hei Så fint at du kontakter ung. Det er ikke godt å være bekymret for om man er blitt gravid , og det at du føler deg kvalm og sliten kan jo komme av andre ting, men.


Jeg vil oppfordre deg til å ta en graviditets test slik at du kan få svar på om det er graviditet som gjør deg kvalm og sliten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg