tirsdag 30. juni 2015

Apocillin 1 g og alkohol

Svar: Apocillin inneholder vanlig penicillin. Virkningen av dette legemiddelet blir ikke svekket av alkohol. Det er heller ikke farlig å kombinere penicillin og alkohol.


Man bør likevel være avholdende når man gjennomfører en penicillinkur fordi alkohol til en viss grad nedsetter kroppens egen evne til å bekjempe infeksjonen. Legen utskrev Apocillin til meg, dette skal jeg bruke ganger om dagen i dager, men neste fredag om dager skal jeg på en fest jeg har gledet meg big time til, og lurte på om noen her har peiling på om jeg kan drikke alkohol uten for mye bivirkninger? Jeg kan klare og avgrense meg, men er kjipt å bare kunne drikke solo den kvelden.

Hva Apocillin er, og hva det brukes mot. Forutenom at alkohol svekker imunforsvaret ytterligere og vil gjøre det vanskeligere for kroppen og hele, så er det ikke noe problem og kombinere apocillin og alkohol. MEN, alkohol hindrer opptak av visse typer antibiotika, disse typene er sjelden brukt av norske leger, men det kan være lurt i og være oppmerksom.


Jeg går på en antibiotikakur for en begynnende ørebetennelse. Får besøk av en venninne i kvel og vi tenkte å ta oss et par cider. Er det dumt av meg? I dag er det dag nr med antibiotika.


Det står ingenting om alkohol i pak.

Også antall doser du tar per dag, hyppigheten av dosene og den totale varigheten på kuren avhenger av det medisinske problemet som du bruker medisinen mot. Selv om det ikke er farlig å drikke alkohol ved bruk av penicillin, kan alkohol hemme kroppens egne betennelsesbekjempende celler og immunapparat. Miksturen og dråpene inneholder hhv.


Penicillin kan opptre i forskjellige preparater, deriblant Apocillin. Apocillin er i hovedsak fenoksymetylpenicillinkalium og opptrer som hvite, kapselformede tabletter. De deles inn etter kjemisk form og etter hvilke bakterier de virker på.


Noen antibiotika kalles bredsprektrede og virker på mange forskjellige typer bakterier. Den anden holdning påpeger at alkohol og penicillin ikke har nogen effekt på hinanden, og at man derfor ikke absolut skal afholde sig fra alkohol. Videnskabeligt set er det sidstnævnte tankegang, der er korrekt: Selvom det strider meget imod hvad vi har lært ( og hørt) gennem livet, er der ingen problemer ved at kombinere penicillin og alkohol. Kroppen kvitter seg med mange typer antibiotika ved å skille dem ut i nyrene, og dermed gjennom urinen. Det gjør at antibiotikakonsentrasjonen i urinveiene blir høy, og antibiotika kan ha god effekt der tross lav dose (men nå skal det sies at apocillin har dårlig effekt på bakteriene som vanligvis gir urinveisinfeksjoner).


Uten tvil Apocillin som slår deg ut. Trakk en visdom tann på tirsdag, altså var jeg 1 frisk, så tok jeg apocillin ganger om dagen og det hadde definitivt en sterk virkning! Anafylaktiske reaksjoner fore­kommer hovedsakelig hos pasienter som har en positiv hudtest.


Inntak sammen med mat gir tilstrekkelig høy serumkonsentrasjon og høyere etterlevelse av behandlingen. HVORDAN VIRKER PENICILLIN? Vanlig penicillin tilhører gruppen betalaktamantibiotika, og består av benzylpenicillin (penicillin G ) til intravenøs bruk og fenoksymetylpenicillin (penicillin V) til peroral bruk (tabletter, mikstur, dråper).


LES OGSÅ: Kan man drikke alkohol når man bruker antibiotika?

Hvilke typer antibiotika finnes, hvordan virker de og hvilke bivirkninger har disse? Det finnes mange ulike typer antibiotika. Her skal det omtales noen av de antibiotika som er hyppigst brukt utenfor sykehus og som stort sett er til peroral bruk (= skal inntas via munnen). Hvis du er sengeliggende, prøv å snu deg gang i timen når du er våken. Du kan også prøve å puste dypt 5-ganger og så hoste kraftig et par ganger, for å få slimet lettere opp.


Drikk rikelig for å erstatte væsketap av feberen. Mye væske kan også bidra til å gjøre slimet mer tyntflytende og lettere å hoste opp. Bakterien forekommer normalt på hud og i svelget uten å forårsake plager, men i sjeldne tilfeller kan det oppstå livstruende infeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg