onsdag 29. juli 2015

Ris pr person

Generates refence lists,. Supports bib to ris conversion, Springer, Elsevier and AMS ref formats. For å unngå matsvinn og spare ti kan det være fint å ty til restemiddag.


Men da er det viktig å sørge for at restene oppbevares riktig. Beregnede mængder pr person. Ribbe (med pølse og medisterkaker) 2g.

Pinnekjøtt (tørrvekt) 4g (5g for storspisere) Pinnekjøtt (utvannet) 5g (6g for storspisere) Hel kalkun. Kalkunfilet eller stek. Du skal bruge deciliter ris pr. Det gælder alle sorter af ris , og dækker langt de fleste almindelige portioner.


Er du megasulten, kan du selvfølgelig lave lidt flere ris , men ellers passer det med en deciliter til hver. Hvordan koker man ris til mange? Blir svett av tanken for har hatt noen uhell der det bare har blitt en klissete grøt.


Ca dl per person da.

August August 12. I opskrifterne til hverdagsmad beregner vi 1- 1g kød eller fisk. Mængden af tilbehør pr.


Jeg pleier å koke 2. Som oftest bruker jeg litt mer enn dobbelt så mye vann som ris. Her hjemme så bruker vi mye ris og har dermed gått til anskaffelse av en riskoker. Dette gjør det lettere å koke litt større porsjoner og risen kan holde seg i kjøleskapet i noen dager ferdig kokt. Vanligvis serveres risortto som som en enkel, liten forrett, men vi serverer den like gjerne som en hovedrett, gjerne tilsatt sopp, kylling eller skalldyr. Dette med mengdeberegning kan være vanskelig, men det finnes noen gyldne regler.


Voksen – 3gram ribbe pr. Storspist – 5gram ribbe pr. Det betyr at hvis dere skal være seks voksne til bords på julaften, bør du kjøpe en ribbe på ca kg. Er dere seks voksne og fire barn bør du kjøpe en ribbe på – kg.


Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter. Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging! Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Brune ris indeholder højere mængder arsen end hvide ris.

Hvis du spiser store mængder ris , kan den hvide sort derfor være et bedre valg. Vælg aromatisk ris , såsom basmati eller jasmin. Vælg ris fra Himalaya-regionen, herunder Nordindien, Nord Pakistan og Nepal. Hvis det er muligt så undgå ris der dyrkes i tørsæsonen.


Et ostefat hører også med til julefrokosten og koldtbordet. Ost er både lettvint og godt, og kan nesten være som dessert. Chutneys av ulike slag er godt følge til ost, og er veldig enkelt å lage.


Mat fra hele verden! PAKISTANSK KOFTA (Halal) Inneholder: lam, løk, krydder, potet mel, tomater. Krydderrike lammeboller i tomatsaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg