onsdag 8. juli 2015

Varmeutslett barn 3 år

Når spedbarnsperioden er over (barnet har blitt ett år ) og huden har blitt mer moden og utviklet, sees andre hudutslett hos barnet. Ved oppstart i barnehage er barnet også mer utsatt for smittsomme barnesykdommer, og noen av disse kan gi karakteristiske hudutslett som for eksempel vannkopper. Varmeutslett , miliaria, er ikke noe som bare forekommer hos spedbarn.


Selv om det er mest vanlig hos spedbarn, så forekommer varmeutslett hos opptil en tredel av voksne som lever i tropisk klima, og det kan sjenere enhver i varmt, fuktig vær. Utslett med feber kan ha en rekke årsaker, men særlig hos barn er årsaken ofte en infeksjon.

En annen vanlig årsak kan være medikamentreaksjon, mens smittsom hjernehinnebetennelse er en sjelden årsak. Ord som svetteutslett og varmeutslett brukes derfor. Tilstanden er helt ufarlig, men kan gi kløe og irritasjon i huden. Det plager ikke barnet, med mindre det er plassert ved munn, nese og øyne. Det skal ikke gjøres tiltak med mindre det plager barnet, da kan man vurdere laser eller medisiner hos en spesialist, sier Lagerløv.


Barn kan få utslett av mange ting. Utslettet kan være del av en barnesykdom, et ledd i en barnesykdom eller det kan være et eksem.

Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft. Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken. Arr er noe som oppstår etter skader på huden. Huden i et arr er mindre elastisk enn normal hud og er også svakere. Arr modnes over en periode på 1-år.


Jeg har hatt utslett under armene i ca. Min baby på mnd har de siste dagene fått masse rødlig utslett. Ser nesten ut som gåsehu men er jo ikke det. Utslettet er over hele kroppen i rundinger av forskjellige størrelser og mildt rødt. Det har jo vært veldig varmt de siste dagene så er vel kanskje varmeutslett , men har noen erfaring med hvordan det ser ut?


For mange kommer de første tennene i 7-måneders alderen. Når barnet er mellom ½ til år har de fått alle de melketennene. Aga understreker at det er individuelle forskjeller så her er det viktig å ta det med ro og ikke sammenligne seg med andre.


Utslett kan utløses av flere sykdommer eller ytre påvirkninger. Heat utslett, også kjent som en svette utslett, oppstår når svettekanalene hindret på grunn av rikelig svette. Mens vanlig hos små barn , spesielt spedbarn, kan et varmeutslett også forekomme blant voksne.

En varmeutslett tendens til å danne rundt områder av kroppen din der friksjon fra klær skjer. Hjemmemedisiner for varmeutslett inkluderer førstehjelp, kule bad eller dusjer, og unngå hudkontakt. OTC og reseptbelagte medisiner kan være. All tannlegebehandling er gratis for barn – med ett unntak: Tannregulering. Og det kan ble en dyr affære.


Kostnadene vil avhenge av flere faktorer, men kort oppsummert handler det om hvor stor bittfeil barnet ditt har, hvor omfattende behandlingen vil bli og – ikke minst – hvilken reguleringstannlege du velger. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Det er en lang rekke ulike årsaker. Når du legger merke til varmeutslett hos babyer, går alarmen din kanskje av.


Et annet navn for det er milaria. Selv om hvem som helst kan utvikle en varmeutslett i alle aldre, kan spedbarn pleier å få varmeutslett fordi foreldrene overdress dem. Foreldre ikke innser at barnet kan bli for varm. Min gutt er år i september, og har fått molusker.


Små røde prikker med litt hvit guffe inni som sprekker og kan bli såre. Typisk å få på huden hos små barn. Det kan være det dere har også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg