mandag 27. juli 2015

Grove vannkringler

Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Smuldre gjæren i en bake­bolle.


Smelt smør i en kjele og hell på melken. Varm til væsken er fingervarm. Rør gjæren ut i melken og tilsett sukker, kardemomme og anis. Hvitløkspasta får du når du lager hvitløksbrød og serverer det oppi pastaen - i steden for ved siden av. Denne retten har 20kcal pr 1gram.


Asiatisk Bakverk bønner egg eggehvite estragon fiberhusk Fisk Fugl gelatin gjær Glutenfri glutenfri kakemiks havregryn hvitløk jyttemel kakao Kjøtt Kjøttdeig Knekkebrød kremfløte Kylling linfrø løk mandler paprika Pasta pofiber refried beans Sauser Semper fin miks Semper grov miks sesamfrø sjokolade Småretter solsikkefrø storfe. Når ettermiddagen var gått over i kveld hadde de sju driftige bakerne unnagjort ca. Sammen med bakverk som havrekjeks, vannkringler , klenning, lefser, og finrengakaker som også blir bakt i de siste novemberdagene, og solgt på julemessa, gir dette inntekt til laget.


Etter å ha krysset havet har brezels blitt til pretzels i USA, og er et populært bakverk på linje med bagels. De lages også på nesten samme måte, ved at de får et bad i kokende vann før de stekes. I sin tonn store vedfyrte ovn i det lille bakstehuset i hagen steker hun det hun det hun kaller ærlig bakst med gamle kornsorter som emmer, ølandshvete, svedjerug og spelt. Grovt mel skålder hun dagen før det skal bakes, for at brødet skal holde seg ferskt lenger. Vi bruker de beste økologiske råvarer, og aller helst kortreiste.


Jeg blogger i dag fra vakre Tromsø og vil gi dere oppskriften på en fantastisk festkake som dere bør prøve! Dette er en festkake som er inspirert av den populære Troika-sjokoladen. Kaken består av flere lag og tar litt tid å lage, men resultatet blir virkelig imponerende! Mandelbunn, mørk sjokolade, bringebærgelé, sjokoladetrøffelkrem, marsipan og sjokoladeglasur i. Fjelltørket pinnekøtt med Grov Kokt Bjorlimorr.


Del pinnekjøttsiden, ca kg langs hvert ribben. Vann ut i rikelig vann i ca. Ha alt i bakebolle og elte deigen ca minutter. Jeg måtte skrape deigen opp flere ganger, før den ville eltes av seg selv i bollen. Liten deig, kan bli liggende i bunnen mens kloen sveiver over) Følg med.


Det serveres ofte til spekemat og rømmegrøt ikke minst på mai. Vannkringler er egentlig ett tradisjonsbakkels fra Bergen. For meg personlig er det ett godt barndomsminne for dette fikk jeg hos mormor. Da var de delt i to med smør og evt hjemmelaget syltetøy på. Elt inn hvetemel til en passe fast deig.


Dekk bakebollen med plast og sett til heving i minst min. Lag fyllet mens deigen heves. Frisk spinat forvelles i lettsaltet kokende vann i 2-min. Frossen spinat tines. Klem ut overflødig vann.


Fyll: dl finhakket persille, kurs- eller bladpersille eller en blanding hvitløksfed delt i to på langs ts grovt salt inntil dl olivenolje 2g ost, bruk det du har i kjøleskapet (jeg brukte en blanding av kremost og Jarlsberg) 1g valnøtter Begynn med deigen. Det kan være høvelspon eller grov sagflis av lauvtre, hageavfall, halm o. Ei sorteringsbøtte i kjøkkenbenken vil fungere ok så lenge du har litt strø i bunnen og gjør den rein etter hver tømming. I noen tilfeller pr porsjon.


Klikk på varen for å se mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg