mandag 27. juli 2015

Penicillin barn

Penicillin til barn Vurder tabletter som alternativ til mikstur. Fenoksymetylpenicillin mikstur smaker vondt og mange foreldre opplever at det er vanskelig å gi dette til barn. Det er derfor sannsynlig at noen barn får bredspektret antibiotika mikstur, fordi den ikke har bitter smak.


Bredspektrede antibiotika er svært resistensdrivende. Når vi gir barna penicillin dreper vi bakterier som barnet trenger for å bygge opp et godt immunsystem.

Barn trenger visse typer bakterier for å lære opp immunsystemet om hva som er farlig og hva som ikke er farlig, sier Heier. Forskning viser at penicillin kan sette barn i økt risiko for allergiske og autoimmune sykdommer. Evnen til å få barn. Tilstand som skyldes inntak av giftige stoffer, slik som legemidler, rusmidler, kjemikalier eller stoffer som finnes naturlig i dyr og planter, i en slik mengde at det kan føre til alvorlig skade. De fleste febersykdommer hos barn og voksne skyldes virusinfeksjoner.


Antibiotika som penicillin virker ikke på virus. Hos barn kan mange virusinfeksjoner gi høy feber. Ofte er det slik at legen har tilsett et barn på grunn av høy feber uten at det finnes noen sikker diagnose.

Syke barn kan få det bedre hvis du gjør litt research på hva slags medisin som finnes, og hva barnet liker best. Det er gjerne lettere å få i barnet penicillin som ml dråper i stedet for. I de fleste tilfeller av luftveisinfeksjoner er det imidlertid ikke nødvendig med antibiotika. Voksne og barn ≥kg som får hemodialyse: Kan fjernes fra sirkulasjonen ved hemodialyse. Hvis det derimot er bakterier som er årsaken kan sykdommen vare lenger og også gi feber.


Hvis betennelsen skyldes streptokokker bør den behandles med antibiotika, vanligvis penicillin. Kroppstemperatur på 38°C eller høyere (målt i endetarmen). Unødig bruk av slike miksturer bidrar til resistensutvikling. Dosering til barn bestemmes av lege ut fra alder, type infeksjon og hvor alvorlig infeksjonen er. De kliniske reaksjonene man ser etter penicillin ­bruk er ikke forskjellige fra hva man ser ved andre medikamenter.


De fleste som reagerer på penicillin ­preparater får makulopapuløse (morbilliforme) eksanthemer. De kommer vanligvis etter 4-dagers behandling og gir få symptomer, oftest lett hudkløe. Et ørebarn er et barn med tre eller flere akutte mellomørebetennelser på et halvt år eller minst fire i løpet av ett år.


Barn under ett år og såkalte ørebarn anbefales oftest antibiotika straks. Voksne skal også behandles med antibiotika straks. De fleste leger er nå forsiktige med å skrive ut antibiotika til barn.

Barn oppdager lett bismak på mat de liker og spiser ofte. Vær oppmerksom på at vond smak på legemidler gitt i god mat kan gi barnet avsmak for denne maten senere. Lag faste rutiner for legemiddelinntaket. Barn i hermealderen vil lettere kunne ta legemidler hvis andre i familien tar sine vitaminer eller eventuelle legemidler til samme tid.


I Sverige var det på 60- og 70-tallet vanlig å dosere penicillin tre til fire ganger daglig. Denne doseringen foretrekkes naturlig nok av foreldre som skal gi penicillin til barn (3). G- penicillin (benzylpenicillin) er det opprinnelige penicillinet som var i Flemings soppkultur. Det har stor bakteriedrepende evne, men det nedbrytes av magesyren og kan bare brukes ved injeksjon.


Til tabletter bruker man blant annet V- penicillin (fenoksymetylpenicillin), som tåler syre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg