tirsdag 14. juli 2015

Hyllest til søster

Hold meg i hånden, søster. Vi går på en usikker vei, under de evige stjerner, famlende, du og jeg. Hjelp meg når foten gjør feiltrinn og ikke kan finne sin vei. Muslimer er en kraft i verden.


I verden fins undertrykking og arroganse, som mange vil gjøre noe med.

Du har tilhørighet til dem. Mange vil ønske å endre deg, og omfavne deg med sitt eget. Men stå fast ved den du er, søster ! For noen er gudstroen din til anstøt. De rokker ikke ved den. Søsteren brast i gråt da hun så kopien av Sharon Tate i Once Upon a Time Debra Tate hadde håpet at filmen ville handle mer om hennes drepte søster enn den gjorde, men ble likevel rørt.


En hyllest til de tre søstrene mine.

Jeg har akkurat tilbragt en helg med søstrene mine. Vi har vært på et deilig spa-hotell, fått omvisning av guide i Vigelandsparken, spist eksepsjonell mat og nytt god drikke, vært på tur med lillesøsters seilbåt, sett på film og ikke minst det ALLER viktigste: PRATET, LEDD OG KOST OSS SAMMEN! Hun trosset storm og uvær for å pleie syke eller ta imot nyfødte. Hennes gode humør og evne til å kommunisere med alle gjorde at hun var høyt verdsatt.


Det trengs minst to for å bære en mor. Det særegne fellesskapet mellom søstre er rammende og lengselsfullt beskrevet av enebarnet i denne diktsamlingen. Med varme og humor får Gro Dahle fram de mange sidene ved det å være søster. En ideell gavebok til en søster eller sjelevenn.


Kjøp den på Platekompaniet. Nok eit lys skal blåsast ut, du blir snart ein vaksen gut, åra har gått i slik ein fart, og vi har vore med deg heilt frå start. Og ugla fløy fra tre til tre og ropte hele natten i morgen skal det være fest hos Bamsen klokken atten.


Bamse, Bamse, Bamse bra, fødselsdag skal Bamse ha, Hei hurra for Bamsefar som er så snill og rar. Og reven skulle skaffe kjøtt og være kokemester og bake brød og lage mat til femogtjue gjester. En teaterkonsert basert på dikt av Gro Dahle.


Dikt har hun utgitt jevnlig siden, i tillegg til noveller og romaner.

Høstens diktsamling er en strålende hyllest til søsterskapet. Onsdag ettermiddag hyllet Jens Stoltenberg sin søster på det sosiale nettstedet Twitter, med et bilde av seg selv og sin fire år yngre søsteren: Min kjære lillesøster Nini, jeg vil savne deg, skrev han til bildet av de to. Min søster Ellieer hennes andre roman og den første på norsk. Wards intelligente og observante andre roman er en lese-i-ett-strekk-nytelse, en høyst tilfredsstillende blanding av hip humor og sår lengsel.


En usentimental og allikevel inspirerende hyllest til håpet fremfor fornuften, og kjærligheten fremfor savnet. Og jeg er blitt fortalt at min søster stod her på utsiden og fikk se meg for første gang da mor holdt med opp ved vinduet, minnes Lund Petersen. I tillegg til sin far, skriver hun boken til ære for de mange som jobbet hele eller deler av arbeidslivet sitt på Farsund sykehus.


En familie enhet deler mange av de samme minnene, men hver person har et annet perspektiv på hendelsene. Ved neste familiesammenkomst, ta deg tid til å dele noen av disse minnene og deretter utpeke et familiemedlem til å skrive et dikt som en hyllest til bestemor. Alternativt lage et dikt og tilby det som en gave på Besteforeldrenes dag.


Da mannen kom tilbake til huset med sin nye kjæreste, var den første dagen preget av lykke og glede. Så begynte huset så smått å lukte. De prøvde alt: støvsuget, vasket, luftet.


Ventilasjonskanalene ble sjekket for å finne eventuelle døde mus og rotter, teppene blev renset, og duftblokker og luftfriskere blev hengt opp overalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg