torsdag 23. juli 2015

Diare definisjon

Diaré er uvanlig hyppige eller tynne avføringer. Det er store individuelle variasjoner i avføringsmønstre, men avføring som er hyppigere, tynnere eller løsere enn vanlig – i den grad at det er et problem – vil være en nyttig definisjon. Diaré går som oftest over av seg selv etter noen dager.


Legemidler kan begrense diaréen. Håndvask og god hygiene er viktig ved diaré. Definisjon av diaré i Online Dictionary.

Betydningen av diaré. Norsk oversettelse av diaré. Informasjon om diare i gratis engelsk online ordbok og leksikon. Oversettelser av diare.


Denne tilstanden kan være et symptom på skade, sykdom eller matforgiftning og er vanligvis ledsaget av magesmerter, og ofte kvalme og oppkast. Fra tid til annen kan du oppleve diaré. Symptom på infeksjonssykdom.


Som regel vil være greit å drøye med legebesøket en stund dersom løs mage er eneste symptom, men dersom du også har feber, blod i avføringen, meget hyppig avføring og nedsatt allmenntilstand bør du altså komme deg raskt til legen. Akutt diaré kan skyldes én eller flere av disse.

Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Diaré hos barn går som regel over i løpet av en uke, men kan føre til væsketap hos barnet. Diagnostisk tilnærming til barn med kronisk diare Anamnese. Gradvis debut hos et ellers friskt barn med normal utvikling er et kjennetegn på funksjonell diare.


Kronisk diare i forløpet av en GI-infeksjon har gjerne en plutselig debut. De vil ofte ha problemer med å få i seg nok drikke, og har mindre væskereserver å gå på, slik at det i enkelte tilfeller kan bli aktuelt med sykehusinnleggelse og ekstra væsketilførsel. Det viktigste unntaket er små barn med diare i mer enn 2-dager. Ved kronisk diaré er det vanlig å dele inn i tynntarm- og tykktarmsdiaré. Den viktigste behandlingen ved akutt diare er å erstatte væske- og salttapet diareen gir.


Ofte kan det være lurt å drikke hyppige små slurker. Man anbefaler gjerne en blanding av doven Farris og eplemost slik at man får i seg både sukker og salter. Man kan også kjøpe ferdige blandinger på apoteket.


DEFINISJON En tilstand hvor det er svekket ekskresjon av vann forårsaket av den manglende evne til å undertrykke sekresjon av antidiuretisk hormon (ADH). Dersom vanninntaket overskrider den reduserte urinmengden, fører den påfølgende vannretensjonen til utvikling av hyponatremi. Ser du etter generell definisjon av D? Det følgende bildet viser en av definisjonene av D på engelsk: Diaré.


Oppkast skjer ofte som en ufrivillig refleks, men denne refleksen kan dempes eller fremskyndes med vilje.

Hva er Sekretorisk Diaré? Sekretorisk diaré er en form for løs avføring preget av høye nivåer av elektrolytter og væske i diaré, selv når pasienten er fastende eller foregående vann. En ellers frisk ung mann på år, skal selvfølgelig ikke gå rundt med hyppig diare , magesmerter og stort vekttap, uten å få en forklaring på hva dette skyldes, dvs få stilt en diagnose. Når en diagnose blir stilt, vil jo det også være forutsetningen og utgangspunktet for å si noe om hva slags behandling som kan hjelpe ham.


Funksjonell diare Toddlers diarrhea, Peas and carrots disesase, The squash drinking syndrome. Ikke nattlige tømninger. Ofte stor og semiformet avføring tidlig på dagen for så å blir løsere.


Vær oppmerksom på at Anti-diaré er ikke den eneste betydningen av AD. Dette er en mer spesifikk definisjon enn den forrige. Antallet falskt positive reduseres, men elimineres ikke fullstendig. Samtidig kan det være enkelte pasienter med S. Typhimurium-infeksjon med kortvarige symptomer, som ikke fanges opp av denne definisjonen (falskt negative).


Verifiserte kasus: Alle i utbruddspopulasjonen som får påvist S. Det kan være vanskelig å snakke om avføring, både for pasienten og legen. Ordbruken rundt dette er ofte lite presis. Rivet muskel i baken definisjon En revet muskelfiber er en vanlig idrettsskade der en del av fibrene som utgjør muskelen går i stykker på grunn av plutselige og fysiologiske bevegelser.


Per definisjon er en revet muskelfiber assosiert med ødeleggelse av muskelceller og blødning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg