tirsdag 7. juli 2015

Omelett med grønnsaker

Det er sunt å kose seg. Lag en god middagsomelett med løk, ingefær, ris og det du har igjen av rester av kjøtt og grønnsaker. Enkel og god restemiddag! En god og enkel omelett med grønnsaker.


Jeg er veldig glad i egg, hvitost og grønnsaker. Her får en både i pose og sekk, og det tar ikke lange tida fra start til slutt heller.

Varier frokosten eller matpakken innimellom ved å lage en deilig omelett med masse grønnsaker , f. Enklere enn dette kan det nesten ikke gjøres. Omelett med ost og skinke er en klassiker. Skrell grønnsaker og poteter, og kutt dem i grove biter. Varm smøret i en stekepanne og stek grønnsakene og potetene i ca.


Visp sammen eggene i en bolle og tilsett disse slik at det dekker grønnsakene og potetene. Rør rundt jevnlig til omeletten har begynt å sette seg. Topp omeletten med revet ost og ha lokk på stekepannen.


Fyllet kan du variere i det uendelige.

Prøv denne omelettvarianten med skinke og paprika. Spansk omelett med grønnsaker og smeltet ost. Osten gjør omeletten ekstra saftig og kombinasjonen med potet gjør at du holder deg mett lenge. Lag gjerne en stor porsjon og ha med i matpakken dagen etter.


Dette er dessuten en perfekt måte å få brukt opp restemat. Min favorittgrønnsak i omelett er revet squash. Da blir det ekstra saftig og godt. Oppskriften er beregnet på personer og til en form på ca 20xcm. Tips: Bytt gjerne ut revet ost med smuldret.


Vend inn grønnsaker , ost og smårettskinke. Hell røren over i en liten langpanne dekket med bakepapir, ca. Stek i ovnen i minutter eller til egget har satt seg. Like godt til frokost og lunsj, som til middag. Ovnsbakt omelett med grønnsaker.


Man lager en omelett ! Denne eggeretten som både smaker godt, er enkel å lage og samtidig går fort, er ypperlig som hastemat for eller personer som er sultne. Og som en rask kveldskos duger den også. Smart og godt: når du tørrsteker paprikaen, kan du like så gjerne slenge oppi noen champignonger også – og tilsette litt smør, salt og pepper før du hiver dem oppi omeletten.

Den enkleste typen omelett er vispa egg tilsatt med krydder som blir steikt i en panne. For å gjøre måltidet fyldigere kan en tilsette andre ingredienser, som melk, grønnsaker , kjøtt og smakstilsetninger. Hvordan røra blir vispa har også mye å si for den ferdige omeletten.


RESTELUNSJ: Har du rester kan de fort bli en god lunsj hvis du prøver denne oppskriften på omelett. Eg lurer alltid inn litt ekstra grønnsaker i omeletten min, for både smak, utseende og konsistens. Skal du lage omelett til flere i familien eller til flere gjester, så er omelett i ovn en ypperlig måte å gjøre det på. Og det er veldig godt. Da får du masse god omelett.


Egg inneholder mange vitaminer og mineraler. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Frukt, bær, grønnsaker , poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak.


Her er det bare fantasien som setter begrensningen. Nå går vi mot lysere tider og mange er kommet godt i gang med skole og jobb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg